Ferske tall viser at Retten fortsetter sin gode vekst med 181 nye abonnenter fra juli til desember i 2018. Det skjer etter en fantastisk vekst allerede fra første halvår, da avisa fikk 398 nye lesere og kom over 7000 abonnenter igjen for første gang på lenge. Framgangen kom da etter ti år med tilbakegang.

Fjoråret sett i ett ble dermed meget sterkt for avisen som fikk 578 nye lesere og ender opp med et godkjent opplag på 7285.

Det er gledelige nyheter for både avisen og leserne, mener redaktør og daglig leder Guri Jortveit.

– Fantastisk tilbakemelding

– For det første vil jeg takke alle leserne våre som med dette gir oss en fantastisk tilbakemelding på at det vi gjør med både papiravisa og vår digitale satsing er noe de ønsker. Vi har lyktes med å omstille journalistikken opp mot det leserne vil ha. I stedet for at vi spør oss selv hva vi tror leserne vil lese om, analyserer vi resultater og lesevaner kontinuerlig. Dette bruker vi både i de daglige prioriteringene og til strategisk planlegging på sikt, sier Jortveit.

– Det at folk opplever at vi omtaler det som berører deres egen hverdag og er relevant i vår dekning, er noe vi legger mer vekt på enn noensinne.

Redaktøren mener at også grepene som er gjort de siste årene, holder leserne oppdatert i nyhetsbildet i hele regionen.

– Vi leverer et digitalt produkt som holder leserne informert om de viktigste hendelsene i regionen først, med levende bilder og direktesendinger når noe skjer.

Et annet grep som Retten har lyktes med, er å endre sportsdekningen.

– Vi ser at folk ønsker å se hva som skjer der og da, og har hatt stor suksess med å sende sport direkte. Det skal vi fortsette med også i resten av 2019, sier redaktøren, som i disse dager planlegger blant annet hvordan fotballsesongen blir på retten.no.

Slik gikk det med de andre avisene

Mange Amedia-aviser har en god abonnementsvekst. Det samme gjelder for Østlendingen som i andre halvår får 456 nye abonnenter og står med et godkjent opplag på 16539 abonnenter.

På Røros går papiravisen Fjell-Ljom tilbake og mistet til sammen 266 abonnenter i fjor. Største delen av tilbakegangen skjer på andre halvår av 2018 der det ble hele 181 færre abonnenter. Godkjent opplag for Fjell-Ljom er nå på 2098.

For de to lokale nettavisene Alvdal midt i væla og Tynsetingen er godkjent opplag til sammen på 1874 abonnenter. Det er 21 flere abonnenter på andre halvår av 2018 – dermed avtar veksten for disse nettstedene som hadde en formidabel vekst etter første halvår med 386 nye abonnenter.

Adressa i Trondheim går fram med 2674 nye abonnenter etter andre halvår i 2018 – og står nå med et godkjent opplag på 66 915.

For andre aktører i regionen, som Rørosnytt og Folldalsportalen, finnes det ikke offisielle tall.

Mediebedriftenes Landsforening MBL gir ut opplagstallene to ganger i året. Retningslinjene for å utarbeide dem er endret slik at de samler inn data for opplagstallene på digitalproduktene i tillegg til å beregne det offisielle papiravis-opplaget.