Gå til sidens hovedinnhold

Retten øker med flest digitale abonnenter i Fjellregionen

Arbeidets Rett har størst digital vekst i Fjellregionen. Det viser ferske opplagstall for avisene.

Opplagstallene viser at Arbeidets Rett økte fra 3024 til 3080 digitale abonnenter fra siste halvår 2020 til første halvår 2021. Det er en økning på 56.

Til sammenligning økte Alvdal MIV/Tynsetingen med 55, Fjell Ljom med 34 og Østlendingen med 8. Totalt har Alvdal MIV/Tynsetingen 2128 digitale abonnenter, mens Fjell Ljom har 261.

– Skal levere et komplett avisprodukt

Totalt går opplagstallene til Arbeidets Rett ned fra 7628 til 7506. Det skyldes at færre abonnerer på papiravisa.

– Det er gledelig at flere og flere leser Retten digitalt. Slik vi ser det, betyr det at det er til Retten innbyggerne i regionen går når det skjer noe som angår dem, og når de søker informasjon som er viktig å vite i øyeblikket. Nedgangen i papirabonnenter er forventet, men papiravisa er fortsatt viktig for oss. Vi er takknemlige for tilliten vi får fra våre abonnenter, og skal fortsette å levere et komplett avisprodukt, sier Linda Herud, konstituert ansvarlig redaktør.

Over halvparten er digitale

Opplagsveksten for norske medier fortsetter, med en økning på 0,5 prosent i første halvår av 2021. Nå er 51 prosent av abonnementene kun digitale. Det viser nye tall fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL).

– Norske mediehus fortsetter å tiltrekke nye abonnenter, og de fleste av disse er digitale. At det heldigitale opplaget nå utgjør over halvparten av totalopplaget, viser at norske aviser er i front både når det gjelder digital journalistikk og digital medieutvikling, sier Randi S. Øgrey, adm. dir i MBL.

Tallene viser at det er drøyt 1,3 millioner heldigitale abonnement, noe som er over 70.000 flere enn i andre halvår av 2020. Nasjonale nisjeaviser opplever den største opplagsveksten, med 2,9 prosent framgang.

Kommentarer til denne saken