Skal du på ferie og må endre leveringsadresse av papir-Retten, LES HER!

HJELPERE: Fra høyre Beate Schjølberg, Elisabeth Hovdal og Guri Jortveit forsøker å hjelpe abonnentene våre med å varsle adresse-endring i ferien så godt de kan, men Posten krever at alle aviskunder sjøl må varsle Posten i tillegg.

HJELPERE: Fra høyre Beate Schjølberg, Elisabeth Hovdal og Guri Jortveit forsøker å hjelpe abonnentene våre med å varsle adresse-endring i ferien så godt de kan, men Posten krever at alle aviskunder sjøl må varsle Posten i tillegg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er ikke nok å melde adresse-endring bare til oss. Fra i år skal også Posten ha beskjed når du vil ha avisen til en annen adresse i ferien.

DEL

- Det er ikke lenger tilstrekkelig å kun informere avisen om midlertidig ferieadresse. Nå må avisabonnentene også informere Posten om dette for å være trygg på at avisleveringen blir gjennomført som forventet, opplyser Ole Morten Ona Ringdal, direktør i Amedias sentrale kundesenter.

Postens nye rutiner gjør at forsendelse av lokalaviser mellom landsdeler tar opptil to dager mer enn tidligere.

I tillegg må alle avisabonnenter altså informere Posten om sin ferieadresse.

- Hver sommer får både kundesenteret sentralt og vi i Retten lokalt, mange henvendelser fra abonnenter som ikke har mottatt avisen som forventet, dette til tross for at abonnenten har gitt beskjed til oss via telefon, e-post eller har registrert midlertidig omadressering via selvbetjening, bekrefter ansvarlig redaktør i Retten, Guri Jortveit.

- Skal du være sikker på at avisen blir levert korrekt, må du altså i tillegg registrere ferieadressen din som tilleggsadresse hos Posten, understreker Ona Ringdal.

- Dessverre er ikke dette noe vi enkelt kan hjelpe kundene med om de kommer til oss heller, for Posten stiller krav til personopplysninger som vi ikke sitter inne med. I begynnelsene prøvde vi så godt vi kunne, men kunden må gjøre det sjøl, legger Jortveit til.

Avisabonnenter må også være klar over at postens omlegginger av A- og B-post fra nyttår, innebærer at de som ferierer på et annet sted i Norge utenfor avisens primærområde, nå kan få avisen 1-2 dager senere enn før.

Dette gjelder de som får avisene levert av Posten. Rutinene for avisdistribusjon med andre selskaper er uforandret.

Ona Ringdal minner samtidig om at samtlige abonnenter også har tilgang til avisen digitalt. E-avisen, som er en ren digital kopi av papiravisen, er tilgjengelig på retten.no kl 21.00 tirsdag, torsdag og søndag kveld.

Velg MENY øverst i høyre hjørnet når du er inne på retten.no, så kommer alle eksemplarene av papiravisene opp digitalt med den nyeste øverst.

OBS: Abonnentene våre som får avisa med bud i sentrum i nordøsterdalskommunene opplevde mange uteblitte aviser sist uke. Det har ingenting med melding om ferieadresse å gjøre, men kom av en teknisk feil i budbøkene så avisbudene fikk ikke opp rutene.

Det beklager vi på det sterkeste, og gjorde alt vi kunne før helga for å kvalitetssikre at mandagsavisa distribueres slik den skal.

- Takk til forståelsesfulle abonnenter. Vi i Retten og alle avisbudene er like fortvila som dere abonnenter, for dette skjer i mellomleddene mellom oss da avisa har gått i trykken, og at budene står klare til å kjøre ut aviser på morgenen.

Artikkeltags