Gå til sidens hovedinnhold

Svært mye mer enn stas

Artikkelen er over 3 år gammel

Før helga inviterte handelsstanden på Røros til Stas på Staa for første gang sia 2014. Den gang trengte arrangørene en pause, men i år samlet de seg igjen om dette showet i september, og entret scenen med band i ryggen, flott koreografi og et program som gikk rett hjem hos publikum. Tema for kvelden var country. Det er bare å ta av seg (cowboy) hatten.

Handelsstanden, på Røros som alle andre steder, tjener på samarbeid som dette. Samhold avler styrke. Å dele suksesshistorier bidrar til at flere lykkes. Synlighet minner oss alle om viktigheten av at vi har et lokalt næringsliv. Resultater som skapes gjennom langt flere verdier enn det som kan måles i kroner og øre, men når alt kommer til alt, er det bunnlinja som avgjør om virksomhetene er her ved neste korsvei. Det kan ikke gjentas ofte nok: Det spiller en rolle hvor du handler.

Det er så lett å peke på nærbutikken i Tufsingdalen og på Dalholen når en snakker om dette, men sentrene på Røros og Tynset så vel som butikkene i Brugata og Parkveien, Kjerkgata og Bergmannsgata, trenger bevissthet om betydningen av lokal oppslutning de også. Gunn Hornseth ved Poulsson Interiør sa det slik i en sak sist uke: – Det handler om sysselsetting, at folk har en jobb å gå til. Butikkene og arbeidsplassene gir skatteinntekter til kommunene, og ikke minst handler det om trivsel i sentrum.

Initiativtaker og butikkeier Rikke L. Nordvik på Røros håper at Stas på Staa igjen skal bli fast en gang i året. Vi krysser fingre for at dere alle har overskuddet og energien som trengs neste år også, til alt fra martn og martna og andre markedsdager i hele regionen.

Kommentarer til denne saken