Gå til sidens hovedinnhold

Mens graset gror osv...

Artikkelen er over 3 år gammel

Nok en gang, mens graset gror er det fare for at det går dårligere og dårligere med kua. I dette tilfellet; sjukehus generelt og for vår del, Tynset sjukehus spesielt. Under tittelen «Felles krav fra uvanlig kvartett» skriver avisa Hamar Arbeiderblad om politikere fra Hedmark og Oppland som gjør felles front for et vedtak i sjukehussaken.

Det konkrete utspillet kommer fra to Ap-politikere Tore Hagebakken fra Oppland, og Anita Ihle Steen fra Hedmark, Lise Berger Svenkerud fra Innlandet Høyre og Johan Aas fra Hedmark Frp. Kvartetten etterlyser endelig vedtak i saken om nytt hovedsykehus. Foranledningen er at Helse Sør-Øst skal behandle sykehussaken i sitt styremøte den 26. april, torsdag.

De fire politikerne mener det er viktig med fortgang i saken og ber Helse Sør-Øst om å fatte et sjukehusvedtak før sommeren. Hamar Arbeiderblad peker på at det er ikke ofte at Ap, H og Frp er enige i samme sak, men når det gjelder nytt hovedsjukehus i Innlandet, er det uvanlig samstemte. De mener at det nå foreligger nok utredninger og høringsuttalelser som peker samme vei, mot Mjøsbrua, og at det er på tide med et vedtak.

De fire frykter at dersom det drøyer og drøyer med et endelig sjukehusvedtak, så vil sjukehusinvesteringer andre steder i landet rykke fram i køen på bekostning av Innlandet. Det er mye mulig det kan være grunnlag for denne frykten, og dermed bra at noen setter ord på den. En annen uheldig virkning av ikke å fatte endelig vedtak snart, er at andre investeringer, også i Innlandet og på Tynset, blir satt på vent. Pasienter og brukere fortjener bedre.

Kommentarer til denne saken