Postendring forsinker avisa

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL


Postens nye rutiner gjør at forsendelse av lokalaviser mellom landsdeler tar opptil to dager mer enn tidligere. Mange av Amedias aviser får tilbakemeldinger fra misfornøyde abonnenter etter Postens omlegging fra nyttår, og vi i Arbeidets Rett får nesten daglig henvendelser fra dere som er frustrerte avislesere. Det beklager vi. Flere av dere truer med å si opp avisa, fordi dere må vente så mange dager på å få den levert.

Dette er en «varslet katastrofe», og vi fryktet at det var dette som ville skje. Bakgrunnen er som vi tidligere har omtalt mange ganger: Postens nye rutiner og endringer, der A- og B-post ble slått sammen til Riks, innebærer at de som abonnerer på en lokalavis fra et annet sted i Norge enn der de bor, nå kan få denne 1–2 dager senere enn før.

Amedia Distribusjon som koordinerer og organiserer distribusjonen av våre aviser, opplyser at dette bare gjelder dem som får avisene levert av Posten. Rutinene for avisdistribusjon med andre selskaper er uforandret. Likevel kan det også ramme aviser som egentlig ikke er direkte berørt, men fordi de skal dele videretransport med titler som trykkes et annet sted eller på et senere tidspunkt.

Ute hos aviskundene, enten de har postkasse, postboks eller selger aviser i løssalg, øker frustrasjonen over at avisa mest er «gammelt nytt» når den er framme til mottakerne.

– Dessverre er dette gjerne de samme kundene som fikk den verste støyten med forsinkelser og manglende aviser da Posten sluttet med lørdagsdistribusjon på slutten av 2016 og oppgaven ble overtatt av distribusjonsselskapet Kvikkas, opplyser direktøren ved vårt kundesenter, Ole Morten Ona Ringdal.

De ansatte ved Amedias kundesenter betjener alle Amedias 63 lokalaviser i hele landet, også Arbeidets Rett. Kundesenteret og distribusjonen arbeider nå sammen om å forenkle arbeidsprosesser og prøve sikre seg tilgang til leveringsinformasjon.

Vi i Arbeidets Rett beklager situasjonen som gjør oss nesten hjelpeløs. Dette har utenforliggende årsaker som vi knapt rår over, men vi gjør det vi kan for at siste ord ikke er sagt i denne saken. I mellomtida kan vi ikke annet enn å gjenta at dere må melde inn uteblitte aviser hver eneste gang det skjer, og spørre oss dersom dere trenger hjelp til digital registrering. Det siste er kun et plaster på såret. Det burde være mulig å få distribuert aviser i detta landet, også i 2018.


Artikkeltags