Bør lytte til folkets råd

Som før: Det blir sannsynligvis ingen endringer i kommunekartet etter mandagens folkeavstemninger i Os og Holtålen.

Som før: Det blir sannsynligvis ingen endringer i kommunekartet etter mandagens folkeavstemninger i Os og Holtålen.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Meninger 

Flertallet av innbyggerne ønsker at Os og Holtålen skal bestå som egne kommuner. Det kom tydelig til syne i mandagens folkeavstemninger. Tydeligst var motstanden mot en ny og større Røros kommune i Holtålen, der 78,6 prosent stemte imot sammenslåing.

Innbyggerundersøkelsen som er gjennomført i de to kommunene underbygger valgresultatet for Holtålen sin del. Her svarte også et klart flertall nei til sammenslåing. For Os ble resultatet fra brukerundersøkelsen et dødt løp mellom ja- og nei-siden.

Ordfører Jan Håvard Refsethås er overrasket over den store nei-andelen i Holtålen. Han var forberedt på et nei fra folket, men trodde resultatet skulle bli jevnere. Han anbefalte selv å gå for sammenslåing, men vil nå forholde seg til folkets råd om at Holtålen fortsatt bør bestå som egen kommune.

Det tror han også resten av politikerne i Holtålen vil gjøre. Alt annet ville være direkte uklokt, særlig sett i lys av den høye valgdeltakelsen.

I Os var nei-flertallet knappere, men også her var valgdeltakelsen godt over 60 prosent, som flere politikere på forhånd ønsket satt som grense for i hvor stor grad en folkeavstemning skal være rådgivende. Også her vil det nå være fornuftig – og riktig å følge folkets råd.

Ordfører Hans Vintervold tror løpet nå er kjørt for en sammenslåing av de tre kommunene. Det tror også vi. Folket har talt.

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags