Vogntoget som kjørte av riksveg 3 berges fredag

PÅ JORDET: En semitrailer som kom nordfra endte på et jorde ved riksveg 3 torsdag kveld.

PÅ JORDET: En semitrailer som kom nordfra endte på et jorde ved riksveg 3 torsdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ett felt er stengt fredag formiddag, og utpå dagen blir riksveg 3 helt stengt.

DEL

Fredag formiddag pågår det berging av vogntoget som kjørte av riksveg 3 nord for Bergerønningen mellom Alvdal og Auma.

– Vi stenger ett felt foreløpig, og litt utpå dagen blir vegen helt stengt en periode, sier Roger Nygårdshaug til Retten fredag formiddag. Han er ute med tungberger fra Autoassistanse Tynset.

Nygårdshaug betegner oppdraget som en grei bergingsjobb, men han regner med at hele dagen går med.

På et jorde ved riksveg 3 i svingen nord for Bergerønningen havnet en treakslet trekkvogn med semitralle på siden ute på et flatt jorde litt etter klokka ti torsdag kveld. Vogntoget er norskregistrert.

Vogntoget kom nordfra, og sporene viser at doningen har ligget utenfor asfaltkanten, og kommet lenger og lenger ut før det pløyde grøfta, tok med seg et gjerde og til slutt veltet på siden.

– Føreren var uskadd, men ble tatt med til sjekk. Vi har ikke fått melding om at det var personskader, sier operasjonsleder Marianne Brun hos politiet i Innlandet.

Hun legger til at bilen var lastet med matvarer, og nevner skinke og salat.

Hos politiet på Tynset forteller lensmann Knut Normann Mælen at de ikke rykket ut til hendelsen, ettersom de var fullt opptatt med redningsaksjon i Sølen-området i Rendalen. Røde Kors hentet nedkjølt elev fra fjellet

Mannskap fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen hadde skadestedsledelsen. Verken Brun eller Mælen kan si noen mer om foranledningen til utforkjøringen, men Mælen poengterer at vegen er smal på stedet.

Vogntog kjørte av og veltet på et jorde – føreren sendt til sykehus 

Artikkeltags