Ny sommerrekord for Røros hotell

Røros Hotell har rekordsommer for andre år på rad. Terje Lysholm gir all æren til de ansatte. Fjelltrainee Olin Steinsvik på bildet er en av de.

Røros Hotell har rekordsommer for andre år på rad. Terje Lysholm gir all æren til de ansatte. Fjelltrainee Olin Steinsvik på bildet er en av de.

Artikkelen er over 2 år gammel

For andre år på rad setter Røros hotell rekord i besøkstall.

DEL

Terje Lysholm har fått en god start som ny administrerende direktør ved Røros hotell. Overnattingsstedet og dets to datterselskaper har sin andre rekordsommer på rad. Med 23 fullbookede netter har Erzscheidergården hatt et belegg på 97 %. Vertshuset og hotellet har begge hatt et belegg på 93 %. For selve hotellet er dette en god vekst fra fjorårets belegg på 86 %.

Fjellregionen godt besøkt

Bobiler kan parkere på Øra i sommer 

Folk kommer tilbake

-Det er vanskelig å si hva skyldes de gode besøkstallene, mener Terje Lysholm. Han tror grunnen til at folk velger å feriere på Røros er en blanding av flere grunner. En del av de besøkende er tidligere gjester som besøkte hotellet for 5-10 år siden. Noen tar med seg familien.

Hotellet har hatt en god miks av gamle og unge gjester, men en overvekt av gjester over 40 år. Enkelte seniorturer har også hatt overnatting ved hotellet. Flere nordmenn har valgt å legge turen til Røros, men hotellet når også det utenlandske markedet.

Store arrangementer fyller opp

Gjennom sommeren har Fjellregionen hatt flere store arrangement som har fyllt opp hotellrommene. Noen arrangementer, som Elden er årlige trekkplastere. Andre, som landskappleiken, har vært spesielt for i år. Terje Lysholm sier det er vanskelig å trekke frem et enkeltarrangement som gir flest besøkende. Han tror det helhetlige bildet er hva som trekker flest folk.

- Vi har jo gruvene og sta'a, sier han.
- Folk kan gå i gatene og kose seg, gå turer og på guidet bergstadvandring. Nye tilbud som dukker opp trekker også mange.

Lysholm påpeker at de gode turisttallene også er viktig for handelsstanden.

40-50 nye gjester noen dager

Det dårlige sommerværet har ikke påvirket gjestene. Lysholm opplyser om at noen gjester har sjekket ut tidligere enn planlagt, men at det kommer nye gjester.
- Noen dager har det kommet 40-50 nye gjester hit, sier han.

God høst

Æren for sommerrekorden ligger på hotellets ansatte.
- Vi har gode ansatte som har gjort en formidabel jobb, sier Lysholm.

Nå gleder han seg til høsten og håper det gode belegget fortsetter fremover. Hotellet har allerede gode utsikter for tiden når det blir kaldere.
- Det ligger an til en bra høst, informerer Lysholm.

Artikkeltags