Røros IL skal ha åpen trening

SPENNENDE FRAMTID: For Røros kan fremtiden være spenningsfylt og morsom.

SPENNENDE FRAMTID: For Røros kan fremtiden være spenningsfylt og morsom. Foto:

Røros IL skal ha åpen trening for G16 torsdag 31. oktober.

DEL

Røros IL har den siste tiden jobbet med å få på plass et juniorlag. Et samarbeid med flere klubben har vært på agendaen, og nå ser det ut til å gå veien.

Starter med åpne treninger

Som sagt vil Røros IL starte med en åpen trening 31. oktober. Her vil det være mulig å møte opp for å prøve seg.

– De som liker å spille fotball og er mellom 15 til 19 år er hjertelig velkommen, sier Sven Tore Tørres, sportslig leder i Røros IL.

Trener på treningen vil være Håkon Engzelius Breen. Han har vært trener for A-laget tidligere.

Røros rykket ned til 5. divisjon denne sesongen. Et gjentakende problem har vært mangel på rekruttering. Det er et problem som Røros er ute etter å fikse.

Røros IL Fotball har tatt initiativet til et samarbeidslag for junior. Spillerne på dette laget er representert fra flere naboklubber, og vil kunne spille på sine respektive seniorlag.

Røros vil ha et samarbeid med flere klubber som ikke har juniortilbud, for sammen å kunne tilrettelegge for at spillere i alderen 17–19 år skal ha en utviklende kamp- og treningsarena.

Det vil med andre ord hjelpe juniorene på de respektive lagene, samt seniorlagene. Med en slik ordning får spillerne utviklet seg på et nivå, og får bedre muligheter til å ta større steg. For herrelagene får de etter hvert flere juniorspillere som vil bli rekruttert opp til A-laget.

Ikke snakket med kretsen

Det har for øyeblikket ikke vært kontakt mellom fotballkretsen og Røros, men Røros IL er fremdeles positiv til samarbeidet.

– Vi må kartlegge hvor mange spillere det gjelder, og vi får en anelse etter den åpne treningen. Vi er positivt innstilt ettersom det hjelper klubbene i distriktet, sier Tørres. Han fortsetter:

– Det er viktig å gjøre noe nå, hvert fall for seniorfotballen slik at det kommer en rekruttering på plass.

– Vi må bygge stein for stein, for det har vært litt å ta tak i. Tilbudet skal i hvert fall være veldig bra, avslutter Tørres.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags