Widerøe øker kapasiteten på søndager

FLY: Widerøe-fly på Røros lufthavn.

FLY: Widerøe-fly på Røros lufthavn.

Artikkelen er over 3 år gammel

Flere flyruter til Røros fra høsten.

DEL

I vinterprogrammet 2017/2018, med oppstart 29. oktober, setter Widerøe inn et ekstra fly Oslo – Røros.

Ruten er en vinterrute og går ut i mars 2018. Den flys med en Dash 8-300 maskin, med hele 50 seter.

Større fleksibilitet og tilgjengelighet

Rutetidene er tilpasset slik at det er mulig å fly inn til Røros fra mange norske og europeiske destinasjoner, via Gardermoen.

Flyet går kl. 12:10 fra Gardermoen, med landing på Røros kl. 13:00. Avgang fra Røros på søndager blir kl. 13:15, med ankomst Gardermoen kl. 14:00.

Reiselivsdirektør Tove R. Martens uttaler at den nye ruten åpner for større fleksibilitet for de reisende, og økt tilgjengelighet generelt – det er veldig positivt for vår næring sier hun videre.

Ordfører Hans Vintervold i Røros kommune er svært tilfreds med at aktørene i reiselivet opptrer samlet og samarbeider godt med Widerøe. Reiselivet har vekstpotensiale, og med flere flyseter kan vi få større verdiskapning, sier ordføreren.

-       Vi har i lengre tid vært i dialog med Widerøe for å flere flyseter til og fra Røros, sier lufthavnsjef ved Avinor Røros lufthavn, Gudbrand Rognes.

- Uten å nevne noen spesielt, kan jeg si at mange har bidratt med stort engasjement og sin kompetanse for å jobbe frem denne nye ruten nå. Rask og effektiv transport, med korte transfertider verdsettes av alle reisende, og vi mener å levere det på hele regionens lufthavn.

Samarbeid og målrettet innsats

En langstrakt region av Østerdøler og Trøndere, med våre svenske naboer i øst, bør nå sette seg nå og lage pakker med aktiviteter, servering og overnatting tilpasset de nye rutetidene. Om en lykkes med å selge inn de nye setene og sammen lage godt belegg, er det større sjanse for at tilbudet består. For snaut 600 kroner får en kjøpt billetter.

-       I Avinor er vi glade for å oppfylle samfunnsoppdraget vårt, og sørge for at det skapes nye muligheter med grunnlag i flyplassen. Widerøe leverer veldig gode passasjertall for tida, og øker nå antallet flyseter til og fra Røros. Dette er en kjempemulighet. Nå planlegges en møteserie for å skape blest om flytilbudet, og sørge for at det mulighetene bekjentgjøres.

Artikkeltags