Knalltall for Røros lufthavn, de beste i moderne tid

LIVET PÅ FLYPLASSEN: Lufthavndrift medfører strenge krav til sikkerhet, bl.a. skal nærliggende terreng merkes med hinderlys. Her fra toppen av Fuglleikhaugen, som ligger under innflygingen til rullebane 13 på Røros.

LIVET PÅ FLYPLASSEN: Lufthavndrift medfører strenge krav til sikkerhet, bl.a. skal nærliggende terreng merkes med hinderlys. Her fra toppen av Fuglleikhaugen, som ligger under innflygingen til rullebane 13 på Røros. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Februar ble rekordmåned for rutetrafikken ved Røros lufthavn.

DEL


Lufthavnsjef Gudbrand Rognes melder om all-time high for Widerøe ved Avinors lufthavn på Røros.

– Februar ble den alle beste måneden for rutetrafikken i moderne tid, opplyser Rognes.

Avinors offisielle statistikk for februar viser at 2619 passasjerer reiste med rutefly over Avinors lufthavn på Røros. I februar i fjor var tallet 2335. Økningen er på 12,2 prosent. Og ikke nok med det: februar i fjor var egentlig en svært god måned, det også.

Lufthavnsjefen sier i en pressemelding at de ekstra flyrutene knyttet til Rørosmartnan ga et godt resultat.

– Vi merket oss godt belegg og mye glade folk i forbindelse med Femundløpet, under Rørosmartnan og i vinterferien, kommenterer Rognes.

Han forteller også om god regularitet hos Widerøe. Det var to kanselleringer i februar, noe Rognes betegner som en markant forbedring målt mot det siste kvartalet.

– Dette er noe vi alle er opptatt av, legger Rognes til.

I februar økte også antallet flybevegelser, det vil si ankomster og avganger av ulike typer fly. Økningen var på 3,5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.


Artikkeltags