- Det hyggeligste med å lande på Røros International er at man ønskes velkommen i døra, og det slutter ikke med det.

Christer Torjussen anmelder Røros Lufthavn på bloggen sin. Her er bildet han har tatt av seg sjøl utafor tårnet på Røros.

Christer Torjussen anmelder Røros Lufthavn på bloggen sin. Her er bildet han har tatt av seg sjøl utafor tårnet på Røros. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Standup-komikeren Christer Torjussen har vært på Røros og underholdt på Ungdommens Hus. Samtidig fant han det for godt å anmelde lufthavna på Røros, som gjorde et godt inntrykk og kommer fra det med en femmer på terningen.

DEL

Christer Torjussen farter land og strand rundt i jobben sin, først og fremst som stand-upkomiker, noe han har drevet med sia debuten  i 1999. For det har han høstet priser og tittelen Stå Opp-mester. Han er både forfatter med egne bøker på samvittigheten, og jobber som tekstforfatter i mange ulike sammenhenger i tillegg til at han opptrer på humorscener over hele landet.

Forrige uke var han på Røros og gjestet Ungdommens Hus. I etterkant viser han pennen, samt den ypperlige evnene til å kombinere refleksjon og humor, i et blogginnlegg der han anmelder lufthavna på Røros.

"Røros. Bergstaden. På UNESCOs liste over verdens kulturarv. Historie. Tradisjon. Idyll. Smelthytta. Olavsgruva. Lemser, gomme og pjalt. Men i alt dette må vi ikke glemme Røros Lufthavn – selve portalen til verden utenfor. Uten dette sentrale, vitale knutepunktet hadde ikke gruvebyen Røros vært det den er i dag."

Her kan du lese hele anmeldelsen til Christer Torjussen der han skriver at det i ventehallen før avgang er rene kaféstemningen, og karakteriserer at det finnes egne sittegruppe for småvokste som inkluderende og hensynsfullt. 

Da Retten ringer onsdag morgen, er han travelt opptatt med forberedelser til forestillingen "Julelatter" som skal gå på Latter i Oslo før jul.

- God dag Torjussen, du har gjort deg bemerket på Røros i dag?

- Ja, jeg hører. Det er artig da! Takk for det.

- Hva er dette da? Pleier du anmelde steder du reiser til?

- Nettopp. Jeg har reist rundt i 15 år, og tilbringer mye tid på slike knutepunkter. Små lokale flyplasser, fergesteder, bussholdeplasser og slikt.  Dette med venting, det kan jeg, kan du si. Og så er det jo gjerne slik at folk helst anmelder og skriver om store og viktige ting. Derfor tenkte jeg at jeg heller skulle skrive om disse bittesmå stedene og tingene som man kanskje ikke tenker over er der en gang. Det var vel egentlig en kamerat som foreslo det, sier Christer Torjussen.

- Jeg har vært på de rareste småstedene og bodd på de utroligste hotellene. Det blir liksom en misjon å dele litt av opplevelsene nå da.

- Og hva likte du aller best ved Røros Lufthavn?

- Jeg tror nok det var den sjølbetjente isdisken. Det er noe jeg ellers har opplevd på ferger på Vestlandet. Dette å kunne forsyne seg, ærlig og nobelt, av det hjertet begjærer, det er flott!

- Du var på Røros for å gjøre en sceneopptreden på Ungdommens Hus. Hvordan var det?

- Det var kjempegøy å møte et bredt publikum på Røros. Veldig ofte står jeg på scener på sene kvelder foran folk som har tylla i seg ganske mye rett og slett. På jobber som den på Røros, der folk edru, må du skjerpe deg skikkelig. Du må være observant og lese forsmlingen og det gjør jobben langt mer givende.

- Forresten hadde jeg hørt skryt om Røros før jeg kom dit. Min kone driver ungdomsklubben på Nøtterøy, og hun kunne fortelle at Ungdommens Hus på Røros har en ganske høy stjerne i den bransjen. Det er vitktig. Jeg er sjøl gammel blitzer, og vet hva det betyr å ha et samlingspunkt. Litt ironisk og hyggelig at jeg i en alder av 45 år får lov til å underholde og møte disse jeg kunne vært far til da, smiler han.

Artikkeltags