Trafikktallene bedre enn fryktet etter mye uvær og tekniske utfordringer

Røros lufthavn

Røros lufthavn Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

- En har ventet i spenning på trafikktallene for januar 2018, de viser totalt 1647 reisende over Røros lufthavn. Dette er en nedgang på 11 prosent målt mot januar 2017, men fortsatt en økning på ca. 16 prosent målt mot samme måned i 2016, melder lufthavnleder og sjefflygeleder ved Røros lufthavn, Gudbrand Rognes.

Hovedårsaken er antallet kanselleringer, som ble 14 i januar, mot 4 i januar 2017. Temaet har vært omtalt i media, og Widerøe har selv oppgitt vær, fly med teknisk trøbbel og mannskapsmangel som årsaker.

Les sakene: Frustrert over Widerøe-innstillinger: Tror Røros blir «ofret» - Widerøe: Kansellerer der det rammer færrest antall passasjerer

- En kan imidlertid allerede nå si at regulariteten så langt i februar er forbedret sammenlignet med januar. Punktligheten i januar ble også betydelig bedre enn i desember 2017, sier Rognes.

'Antallet flybevegelser ble totalt 119, en økning på 15,5 prosent målt mot samme måned i fjor.

Antallet flybevegelser var som kjent betydelig høyere tidligere, noe som skyldtes skoleflyaktiviteten hos Rørosfly AS.

- Det er sunt med engasjement rundt flyplass og flyrute, det viser at regionen er avhengig av et godt og velfungerende flytilbud. Vi velger derfor avslutningsvis å sitere lederen i Arbeidets Rett 24. januar i år: - Både privat og offentlig virksomhet, reiselivet og kurs og konferanse-virksomheten i regionen trenger flyruta, sier Rognes.

Artikkeltags