Populært med ekstra fly i forbindelse med Julemarked

Artikkelen er over 2 år gammel

Røros lufthavn opplevde svært god trafikk i forbindelse med årets Julemarked.

DEL

I forbindelse med Julemarked på Røros ble det satt opp en ekstra avgang og landing fredag. Søndag ble det satt opp fire ekstra flyvninger.

- Per nå foreligger ikke eksakte tall for antall passasjerer som reiste til og fra Røros i forbindelse med Julemarked, men trafikken ga svært godt resultat, og vi er klare for flere reisende nå mot jule- og nyttårshelga, forteller lufthavnsjef Gudbrand Rognes.

I November i år reiste 1956 passasjerer over lufthavna, det var omtrent på linje med tallene for november i fjor – og ga en liten nedgang på -0,3%. Årsaken er i stor grad flere kanselleringer enn samme måned i 2016, 13 i år mot 5 i fjor.

- Fire av kanselleringene skyldes vær, mens resten skyldes ulike forhold hos flyselskapet, uttaler Rognes til Arbeidets Rett.

Han påpeker at det er svært sjelden at været fører til kansellerte ankomster og avganger ved Røros lufthavn. Lufthavna følger punktlighets- og regularitetstallene nøye, og Widerøe har satt i verk tiltak for å bedre på regulariteten fremover.

Årsveksten holder fortsatt koken, og er på hele 17% for de første 11 månedene av 2017. Totalt 22196 passasjerer reiste over lufthavna, mot 18965 i november i fjor.Artikkeltags