Gå til sidens hovedinnhold

Røros SP, bompenger FV 30

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Guri Heggem, medlem av formannskapet i Røros og fylkespolitiker fra SP, har publisert et lengre leserinnlegg på Nea Radio og Arbeidets Rett der hun går inn for bompengefinansiering av FV 30. Og det må hun gjerne mene. I grove trekk gjenspeiler innlegget forvirringen mange politikere har rundt bompenger.

De er imot, men går likevel inn for bompenger pga mangelfull offentlig finansiering. Dermed sier de jo indirekte at de selv har spilt fallitt da de er ansvarlig for å skaffe til veie disse midlene. Når det er slik, må hele det politiske systemet være i krise. Det kan blant annet ikke gi borgerne trygge og sikre veier. Det er meget alvorlig og er med på å øke politikerforakten mange kjenner på i dag.

Les også

Veistandarden hjelper ikke på trygghetsfølelsen der en seiler nedover Gauldalen, eller på vei oppover

Jeg går ikke nærmere inn på hele problemkomplekset om bompenger i denne omgang, men jeg må kommentere Heggems avslutningsord, sitat: "Derfor må vi slutte å protestere, vi må bruke vettet vi som har det", underforstått bompengetilhengerne. Jeg kjenner ikke Heggem , men i egne øyne synes hun å være blant dem som innehar vettet.

Sitatet stiller derimot et stort spørsmålstegn ved hvordan det forholder seg til dette. Hennes ytring forsurer debatten, og er en ufin beskrivelse av meningsmotstandere. Den som må bruke slike argumenter for å fremme sin sak, må ha betydelige problemer. Jeg synes faktisk at kommentaren er så grov alle vi som er mot bompenger, fortjener en uforbeholden unnskyldning fra Heggem og Røros Senterparti.

Kommentarer til denne saken