Sterke er de og det trengs – disse tar nemlig godt for seg av de edle medaljene

Solid gjeng: Røros styrkelftklubb markerteseg under helgas NM i benkpress. Fra venstre Marita Grøtådal, Grete Nessø, Hildegunn Djupdal, Hilde O.Dretvik, Magnus Grådal, Stein Presthagen.

Solid gjeng: Røros styrkelftklubb markerteseg under helgas NM i benkpress. Fra venstre Marita Grøtådal, Grete Nessø, Hildegunn Djupdal, Hilde O.Dretvik, Magnus Grådal, Stein Presthagen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

To gull, en sølv og en bronse ble fangsten da seks styrkeløftere fra Røros styrkeløftklubb deltok under NM i benkpress i helgen.

DEL

Røros Styrkeløftklubb har etter hvert opparbeidet seg en god tradisjon i å ta sanke medaljer under stevner rundt om i landet og de er heller ikke ukjente med å reise ut for å representere Norge i større sammenhenger.

Lørdag var seks av utøverne i klubben i aksjon under NM benkpress. Først ute var debutant Stein Presthagen. Han løfter i klassen -93 kilo, 40–49 år veteran. Presthagen ble stående med 105 kilo, og sikret seg dermed bronse i sitt første mesterskap.

De to neste ut for klubben var langt ifra debutanter, Hilde O. Dretvik og Grete Nessø har vært lenge i bransjen. Begge løfter i klassen 40–49 år veteran, Dretvik i klassen -84 kilo og Nessø i -72 kilo. Her ble det gullmedalje til begge de sterke damene. Dretvik endte med 90 kilo på stanga, som er personlig rekord. Hun kvalifiserte seg også til veteran-VM. For Nessø stoppet det på 75 kilo, og med det kvalifiserte hun seg for veteran-EM i 2019 i tillegg til gullmedaljen.

Magnus Grådal var fjerde utøver ut. Han sikret seg fjerdeplass i klassen -120 kilo åpen. Han løftet 170 kilo i benken.

Sist ut var Marita Grøtådal og Hildegunn Djupdal, begge løftet i -84 kilo åpen. Grøtådal sliter med en ryggskade men allikevel fikk hun opp 95 kilo og sikret seg dermed sølv i klassen. Djupdal på sin side satte personlig rekord med 85 kilo, noe som holdt til en femte plass.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken