Nå er studiet "Verdiskapning i lokalmat" i gang på Røros

ÅPNET: "Verdiskaping i lokalmat" er i gang. Torsdag ble studiet markert åpnet ved Røros vgs. F.v. Rørosordfører Hans Vintervold, rektor Hilde Knutsen får overlevert blomster fra holtålenordfører Jan Håvard Refsethås.

ÅPNET: "Verdiskaping i lokalmat" er i gang. Torsdag ble studiet markert åpnet ved Røros vgs. F.v. Rørosordfører Hans Vintervold, rektor Hilde Knutsen får overlevert blomster fra holtålenordfører Jan Håvard Refsethås. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag åpnet det nye studiet «Verdiskaping i lokalmat» på Røros. Studiet ble offisielt markert og igangsatt med blomsteroverrekkelser.

DEL

Arbeidet med å etablere fagskoletilbudet er en del av prosjektet «Kompetanseløft Lokalmat Reiseliv» og eies av Røros og Holtålen kommuner.

Fagskoletilbudet er et yrkesrettet studietilbud som gir relevant videreutdanning for fagutdannede som arbeider innen lokalmatproduksjon. Produksjon av lokalmat er i stor grad basert på tradisjonelle produkter og erfaringsbasert kunnskap.

Her må du ha kunnskap om flere områder enn bare produksjon, du må ha kunnskap om bedriftsøkonomi, og det er også en stor fordel å vite litt om hvordan de forskjellige markedene fungerer og hvilke muligheter det gir.

Det er Trondheim Fagskole som står som formell eier av studiet, og på Røros er det Røros Ressurs som står ansvarlig for gjennomføring.

Studiet skal utvikle produsentens kunnskap videre om bl.a. produksjonsteknikker, produksjonsplanlegging, trygg mat, økonomi, markedsføring og produktutvikling. Studiet er lagt opp som et samlingsbasert studie, og et fullført studium over ett år gir 30 fagskolepoeng. Flesteparten av samlingene vil foregå på Røros i tillegg til noe nettstøtte og undervisning på nett.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken