Ida (18): Lærte at du ikke trenger å være så flink i alt før du begynner på et studie

PÅ KONFERANSE: Ida Sundt fra Røros videregående skole deltok på Jentekonferansen 2019.

PÅ KONFERANSE: Ida Sundt fra Røros videregående skole deltok på Jentekonferansen 2019. Foto:

Av

Ida fra Røros har vært med på stor NTNU-konferanse.

DEL

Torsdag ble den sjette jentekonferansen i regi av Jenter og teknologi-prosjektet avholdt på NTNU.

De 350 jentene fikk blant annet møte Silvija Seres, en av Norges fremste teknologer, lære om jobbmulighetene innenfor teknologifagene og få innblikket i hvordan larver skal løse plastproblemet. En av jentene som deltok på konferansen var Ida sundt fra 3. trinn på Røros videregående skole.

– Hva fikk du ut av denne dagen?

– Jeg fikk se litt mer på hvilke muligheter jeg har når jeg går realfag. I tillegg har jeg fått vite hva jeg kan bruke disse realfagene til, når jeg skal gå på videre studier.

– Hva inspirerte og motiverte deg mest?

– Jeg syns det var veldig inspirerende og høre om at du ikke trenger å være så flink i alt før du begynner på et studie, for det har vært en av mine største frykter. Det at jeg ikke kan nok om det, for å begynne på det. Jeg føler også det er veldig betryggende og vite at du kan velge litt fritt uavhengig av hvor mye du kan fra før.

– Har du fått kunnskap om nye jobbmuligheter?

– Ja! Det har jeg og jeg ble veldig overrasket over hvor mye forskjellig du kan jobbe som, selv om du utdanner deg som noe spesielt. Det at du kan bli ansatt i flere forskjellige stillinger, og ha forskjellige arbeidsoppgaver som går på den samme utdanningen. I tillegg er det jo kjekt og vite at vet at du kan få en jobb på det studiet du søker på.

– Har du fått lyst til å velge en teknologiutdanning?

– Ja! Jeg har faktisk det. Jeg har vært veldig usikker på om jeg skulle bruke realfagene, for det har alltid sett veldig vanskelig ut å fortsette og studere realfag, men det ser ut som eller virker som det er mye greiere en det man tror. Så det har hatt veldig positiv innvirkning på meg i hvert fall og vurderer det mye sterkere enn det jeg har gjort før.

– Hva var dagens høydepunkt?

– Jeg syns det første foredraget ved matematiker, Silvija Seres, en av Norges fremste teknologer som snakket om teknologi i framtiden. Det var veldig spennende og se hvor mye en enkelt person kan få til ut ifra et enkelt studie. I tillegg hvor mye man kan gjøre bare man er villig til å jobbe for det. Det er veldig inspirerende.

Artikkeltags