Ser bare muligheter i Amneusgården

FØLELSER: Mona Strømmevold har mye følelser knyttet til bokhandelen og lokalet som har vært i Knuts familie i tre generasjoner. Sofaen hun sitter i har tilhørt familien i like lang tid.

FØLELSER: Mona Strømmevold har mye følelser knyttet til bokhandelen og lokalet som har vært i Knuts familie i tre generasjoner. Sofaen hun sitter i har tilhørt familien i like lang tid. Foto:

Mona Mobæk Strømmevold hos Amneus Boghandel tar imot utsendte Retten-journalist med et stort smil og et lite glimt i øyet. Vi befinner oss i ærverdige Amneusgården i Kjerkgata 25.

DEL

- Nå gjør vi så godt vi kan med å ta tilbake det gamle. Roter i kjellere og loft og tar inn det som kan brukes. Lokalet bringer fram så mye følelser i min mann (Knut Strømmevold, red.anm) og meg, det har jo vært i hans familie siden tre generasjoner tilbake, sier hun.

Hva gjorde at dere bestemte dere for å flytte inn nå?

- Vi har tenkt på det i alle år, sett på byggets historie og fundert på hva vi skulle gjøre. Nå når det var ledig, bestemte vi oss nesten umiddelbart. Vi er begge godt voksne, det var nå eller aldri.

- Takket være de fremragende medarbeiderne i Amneus Boghandel har drømmen blitt virkelig. De styrer butikken og tar veldig godt vare på kundene, så Knut og jeg kan fokusere på Amneusgården. Bokhandelen vår er uunnværlig, Amneusgården blir kun et supplement til den opprinnelige. De vil fylle hver sine behov, fortsetter Strømmevold.

Hva skal dere fylle den nye butikken med?

- Tidligere har det blitt solgt mye forskjellig her, det har vært mer som en krambu. Vi har lyst til å videreføre det. Det blir bøker på norsk og engelsk, gaveartikler, leker, spill, suvenirer og annet vi synes passer inn.

- Vi vil ha en del bøker og varer som er relevante for lokalhistorien her. Vi er også i kontakt med noen lokale produsenter, som vil ha noe utvalg i butikken og håper på mer etterhvert. Det som produseres lokalt har stor verdi for så mange, og vi vil bidra med noe for å ta vare på det brede spekteret av kulturarv området vårt har, påpeker hun.

Hva skjer i butikken under Nattåpent?

- Ja, nå jobber vi på spreng med å få alt klart til åpning, forhåpentligvis er alt på stell åpningsdagen. I tillegg til vårt vanlige utvalg vil vi ha godt tilbud på Røros-puslespillet som kom ut i fjor, avslutter Strømmevold.

Artikkeltags