Tursesongen i gang for Barnas Turlag Røros

Barnas Turlag Røros skaper gode opplevelser for hele familien og gir gode barndomsminner for barna. Nå sparkes sommersesongen i gang med både Hjertemarsj og Villmarkskveld på Storstuggu før det planlegges tur til Torsvollen i juni.

Barnas Turlag Røros skaper gode opplevelser for hele familien og gir gode barndomsminner for barna. Nå sparkes sommersesongen i gang med både Hjertemarsj og Villmarkskveld på Storstuggu før det planlegges tur til Torsvollen i juni.

Artikkelen er over 1 år gammel

Barnas Turlag er "Barnas egen turistforening" og et flott tilbud til barn og barnefamilier. De arrangerer turer og aktiviteter i nærområdet der du bor og på fjellet, og snart er Barnas Turlag Røros i full gang med sommersesongen.

DEL

-Vi har vært aktive i over 6 år og medlemstallet er på godt over 100 barn i alderen 0 -12 år, sier Tove Strickert, og kommer med en lang liste over aktiviteter du kan oppleve sammen med denne turglade gjengen.

-Vi arrangerer alt fra fottur, fisketur, lavvo- og hyttetur, lommelykttur, kveldsmat i det fri, sykkeltur, middagstur, skitur, utemiddag, tur i fjæra, overnattingstur, gårdsbesøk, naturquiz, aketur, badetur, natt i naturen med mer. Vi legger opp til omtrent en tur eller et arrangement pr måned, men det kan bli mer om vær og føreforhold tilsier det.

Kommende arrangementer

-Starten på sommeren er planlagt og allerede på tirsdag vil vi være tilstede under årets Hjertemarsj ved Dalstjønna. Der vil vi ha naturquiz og bålpanne slik at den som ønsker det, kan varme maten sin. Onsdag 20. juni tar vi en kveld på Torsvollen der vi tar med nistepakken samt at vi får hilse på hjort, informerer Strickert.

-Utover høsten vil det komme flere turer og arrangementer, så dere kan følge med på vår Facebookside Barnas Turlag Røros hvis du vil få oppdateringer om kommende arrangementer framover.

Villmarksbarna på Storstuggu

Søndag 3. juni inviterer Røros Jeger og Fisk, Barnas Turlag og Rørosmuseet til en spennende kveld med Villmarksbarna på Storstuggu. Mange har blitt kjent med Villmarksbarna gjennom flere sesonger på NRK Super der de har delt sine naturopplevelser med oss fra Norge, Svalbard og i Alaska.

Denne søndagen er det pappa Lars Krempig, også kjent som en svært dyktig naturfotograf gjennom mange år, og de to yngste barna, Narve (9) og Runa (13), som kommer og forteller om sine eventyr. Det vil bli vist mye materiale som ikke er vist på TV tidligere, blant annet fra forrige sommers tur til Grønland. Her er det gode muligheter for både underholdning og inspirasjon for hele familien. Underveis i forestillingen vil det bli en pause med muligheter for å kjøpe seg en kakebit og å få en prat med Villmarksbarna.

Et aktivt uteliv gir barna en god oppvekst.

-Gjennom Barnas Turlag Røros treffer man andre barnefamilier og barna kan glede seg over å møte andre barn på tur. Ute i naturen har barna lett for å knytte kontakt med andre barn. Foreldrene har selv ansvar for egne barn på turene. Dette gjør at familien også gjør noe i fellesskap som er med på å gi gode barndomsminner for barna, poengterer Tove.

Turvennen Turbo

Barnas Turlag har en egen maskot, Fjellreven Turbo. Det er en som fort blir barnas gode venn både til hverdags og som turvenn. Barnas Turlag Røros har hengt ut Turbokasser på gapahukene til Røros Tur- og Løypeforening igjennom hele året. Disse er ved Dalstjønna i Mølmannsdalen, Avholdshytta, Skåkåstjønna, Meddagshaugen innenfor Skistuggu, to kasser henger oppi Vola mot Fjellkirka og en ved Storstenåsen. Det vil i sommer også komme opp en Turbokasse ved Vedtjønna ved Storwartz. Turbokassene inneholder ei bok som barna kan skrive navnet sitt i.

En del av Den Norske Turistforening

Medlemmer i Barnas Turlag Røros overnatter gratis på de fleste selvbetjente og ubetjente over hele landet og de får rabatt på de betjente hyttene. Vi har nå opprettet familiemedlemskap. Det betyr en pris og en faktura for hele familien. Er dere flere enn tre i familien? Da lønner det seg både økonomisk og praktisk med familiemedlemskap.


Artikkeltags