Gromme lyder og lekre motorsykler

LOKAL: Salgs- og markedssjef for Tolga Bil, Stig Høsøien, har vært med å arrangere årets H.O.G.-treff. Her fikk han selskap av to kvinner fra Chapter Rogaland.

LOKAL: Salgs- og markedssjef for Tolga Bil, Stig Høsøien, har vært med å arrangere årets H.O.G.-treff. Her fikk han selskap av to kvinner fra Chapter Rogaland. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Stig Høsøien var blant de 950 Harley Davidsons-entusiastene som i helga bidro til å fylle Røros med motordur og Harley Davidsons. - Folk fra hele Europa er kommet, sier Høsøien.

DEL

Årsaken til at 950 folk i skinnjakker fra land og strand inntok bergstaden var at Harley Owners Group (H.O.G) arrangerte sitt årlige treff, H.O.G. Norwegian National Rally. Salgs- og markedssjef for Tolga Bil, Stig Høsøien, har vært arrangørenes Røros-kontakt på dette treffet som har vært i planlegging de siste tre årene.

- Det er helt fantastisk at vi kan samle så mange på Røros denne helga, sier Høsøien.

De fleste som hadde tatt turen var fra Norge, men man kunne også finne folk fra naboland, Belgia, Nederland, Italia, Tyskland, Storbritannia, Sveits og Island.

- Her skal være en kar fra Sicilia. Tenk å kjøre helt fra Sicilia og opp til Norge på motorsykkel, sier Høsøien.

En liten rundtur

Dørene ved Røros Hotell åpnet torsdag, og treffet foregikk til søndag. Hotellet satte opp et telt på 1000 kvadratmeter som fungerte som konsertlokale. Deltakerenes program var spekket med alt fra opplevelsesturer til linedance-kurs, og på kveldene var det lagt opp til konserter og fest.

- På lørdagen var vi først på guidet tur til Olavsgruva, som vi avsluttet i Røros sentrum. Deretter hadde vi utstilling av sykler i Bergmannsgata, før vi klokken to kjørte i kortesje opp gata og ned igjen Kjerkgata, sier en svært fornøyd treffkoordinator, Jon Olav Holan.

Chapter 5 arrangerer

Medlemskap i H.O.G., som er en forening, og ikke MC-klubb, er reservert Harley Davidsons-eiere. Kjøper man en motorsykkel fra én av de ti Norske butikkene som er assosiert med H.O.G. blir man automatisk medlem. Nesten alle butikker i Norge har egen foreningsavdeling, kalt Chapter, bortsett fra to butikker som deler én. I år er det Trondheim lokaliserte Chapter 5 som står for arrangementet. Arrangementene går på rundgang.

- I fjor arrangerte Artic Chapter treff i Svolvær, i år er det oss på Røros, og neste år er det Chapter Rogaland i Stavanger, sier Holan.

2012 var forrige gang treffet var i Røros, den gang med om lag 850 deltakere.

Motorsykkel

- Jeg var salgssjef i H.O.G.-butikken i Trondheim i seks år før jeg flyttet tilbake. Jeg er ikke er et særlig utprega medlem, og jeg vet om få medlemmer i Fjellregionen, sier Høsøien.

For tiden eier han en Fat Boy S-serie, som har en som har litt større motor en de vanlige. De kom i tre varianter, og Høsøiens variant ble produsert i begrenset opplag med Screaming Eagle-motor.

- Jeg kjøpte den i vår, og deretter satte jeg på et annet eksosanlegg og et styre som er høyere oppe. Jeg eier sjelden en sykkel lenger enn ett år, men siden denne er sjelden gjør jeg kanskje et unntak, forteller Høsøien.

Artikkeltags