Skifter til lokalt vaktselskap

KLAR TIL TJENESTE: Fra og med 1. september skal NORSEC tjenestegjøre for Coop Røros og Rema 1000 Røros. Ytterst ser vi Anniken Wagenius og Bjørn Magnussen (NORSEC). I midten: Nils Martin Tidemann (t.v) og Tore Hermo. Foto: Henning Smedås

KLAR TIL TJENESTE: Fra og med 1. september skal NORSEC tjenestegjøre for Coop Røros og Rema 1000 Røros. Ytterst ser vi Anniken Wagenius og Bjørn Magnussen (NORSEC). I midten: Nils Martin Tidemann (t.v) og Tore Hermo. Foto: Henning Smedås

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Coop Røros skifter ut vaktselskap fra Trondheim og skal nå benytte seg av tjenestene til NORSEC. Det samme gjelder Rema 1000 Røros.

DEL

Coop Røros har fram til nå benyttet seg av sikkerhetstjenestene til et vaktselskap med tilhold i Trondheim. Men med NORSEC etablert på Røros, opphører denne avtalen 1. september. Da vil det være lokale aktører som vokter Domus.

– Sikkerhet er i høysetet hos oss. Først og fremst med tanke på våre ansatte, men også kundene selvfølgelig. Når muligheten til å benytte et lokalt vaktselskap bydde seg, tok vi ikke lang betenkningstid, sier Tore Hermo på Coop Røros til Arbeidets Rett.

Alarmutrykning

Det er ikke bare Hermo og Coop Røros som har fått opp øynene for NORSEC. Også kjøpmann for Rema 1000 Røros, Nils Martin Tidemann har valgt å benytte seg av tjenestene.

– Det er spesielt i høytidene hos oss at de kommer til å bli involvert, sier Tidemann.

NORSEC kommer også til å drive med alarmutrykning for Coop Røros og Rema 1000. Selskapet opererer nemlig med noe de kaller mobilvakt.

– Det er en plan som betyr at vi drar rundt tre ganger hver natt. Dette er et ledd for å skremme eventuelle som måtte ha interesse av å ta seg inn, sier Bjørn Magnussen i NORSEC.

Håper flere får opp øynene for NORSEC

Hermo forteller at Coop Røros benyttet seg av NORSEC allerede under Nattåpent og mener det er behov for utdannede og uniformerte vektere på Røros. Han oppfordrer også andre i det lokale næringslivet til å benytte seg av NORSEC sine tjenester.

– Det er trygt og godt å ha for alle i området som driver i næringslivet. Under Nattåpent patruljerte de senteret, og det er klart at med så synlige vektere så skremmer det mer. Skal et slikt selskap dog ha en framtid på Røros, må flere få opp øynene for NORSEC.

Tidemann stiller seg bak Hermo, og uttrykker seg på denne måten.

– Dere kan sitere meg på en ting, og det er en helt ærlig sak: Jeg er ikke veldig modig, og setter stor pris på å slippe å ta med meg balltreet til butikken hvis alarmen går, smiler han.

Artikkeltags