Bekymret for trafikkstasjonen

Statens vegvesen

Statens vegvesen Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

- En har med bekymring sett hvordan Røros trafikkstasjon har fått færre dager åpningdager med kort åpningstid.

DEL

Det melder Røroslistas Reidun Roland i brev til Statens Vegvesen.

- Er det på nytt planer om færre åpningsdager ved trafikkstasjonen? Hva er grunnen til det? Vi ser at det tilbudet vi har i dag er allerede alt for begrenset i forhold til kundebetjening. Det er kødannelse hver dag og det gir problemer for folk som er i jobb og for skoleelever. Hvorfor kan ikke Røros Trafikkstasjon ha et like godt tilbud til sine innbyggere som Tynset, med åpningstid hver dag fra 8 til 15.30? spør Roland.

Hun undres om man i Hedmark er flinkere til å ta vare på sine trafikkstasjoner ute i distriktet?.

- Det synes som alt skal sentraliseres og bli stort, da blir alt bra, men det medfører ikke riktighet. Det viser historien, påpeker Roland.

Hun spør videre om Hedmark tenker mer på miljøtiltak og trafikksikkerhet, og om de tar mer på alvor at staten offentlig sier at de vil ta statlige bedrifter ut fra pressområder og ut i distriktene.

- Det bør derfor være særdeles viktig for statlige ledere som har ansvar for trafikkstasjoner ute i distriktene, å sette alt inn på hvordan de kan opprettholde og styrke statlige enheter utenfor pressområder, som for vår del er Trondheim. Det brukes mange penger på å oppgradere Trondheim Trafikkstasjon, mens trafikkstasjonene i distriktet blir «strippet» eller lagt ned. Vi krever en snarlig garanti for at det fortsatt blir trafikkstasjon på Røros og at den i løpet av 2017 får samme kundevennlige åpningstider som i Tynset, skriver Roland.

Artikkeltags