Lær om riktig kaninstell

Marit Emilie Buseths tre kaniner er gode eksempler på friske og sunne kaniner. Fra venstre: Harald, Melis og Even.

Marit Emilie Buseths tre kaniner er gode eksempler på friske og sunne kaniner. Fra venstre: Harald, Melis og Even. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Røros Dyreklinikk inviterer til foredrag med leder i Norges Kaninforening.

DEL

Hvordan vet du om kaninen din har det bra? Røros Dyreklinikk har sett at folk ofte har mangel på informasjon og feil opplysninger om velferd hos kaniner, noe som gjør at mange dyr lider.

Klinikken mener at ved mer oppdatert informasjon om hold og fôring, samt informering om de vanligste sykdommene og plagene kaniner opplever, vil eieren kunne sørge for at kaninen lever et godt og langt liv.

Derfor har Røros Dyreklinikk invitert Marit Emilie Buseth til å holde et foredrag om riktig kaninstell 10. juni. Buseth er leder i Norges Kaninforening og forfatter av Den store kaninboken. Hun har holdt foredrag om riktig kaninhold over hele landet, men det er første gang hun drar til Røros. I foredraget blir det hovedfokus på riktig hold og fôring av kanin, og informasjon om hvordan man oppdager sykdommer tidlig nok.

Interessert i å lære

Trøan mener foredraget vil være en fin mulighet til å få mye god informasjon, gratis påfyll og repetisjon av hva man kan fra før.
- Vi ser at folk som kommer innom klinikken har litt kunnskap om stell fra før, og er glad for å få mer informasjon, forteller hun. Interessen for å lære mer har klinikken sett hos flere eiere. I tillegg til hovedforedraget blir det mulighet for eie og interesserte til å stille spørsmål til Buseth og klinikken. Det er satt av god tid til arrangementet for at folk skal få god tid til å få svar på det de lurer på.

Feil informasjon

- Mye informasjon som finnes tilgjengelig for kanineiere er basert på slaktekanin. Her er fokuset at kaninen skal vokse fort og nå slaktevekten på kort tid, forteller dyrepleier Merete Trøan.  Hun opplyser at informasjonen blir feil for kaniner som skal leve opptil 12 år, og at på kan sikt kan det føre til sykdommer, blant annet i forbindelse med fôring.
Hun påpeker også at det ikke er lett å oppdage sykdommer hos kanin før det er for sent.
-Kaniner lager ikke lyd når det er noe galt. De mjauer ikke, eller sier fra på et annet vis, men er helt stille, sier Trøan. Med foredraget vil folk lettere kjenne igjen symptomer om kaninen deres ikke har det bra.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken