Førsteplass i pardans

Svein Granøien og Heidi Tovmo fra Røros Folkedanslag

Svein Granøien og Heidi Tovmo fra Røros Folkedanslag Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Svein Granøien og Heidi Tovmo fra Røros Folkedanslag danset seg til en førsteplass på Landsfestivalen i gammeldansmusikk.

DEL

- Vi har vært med to år tidligere. Da vi var med på Landsfestivalen i Steinskjer i 2014 fikk vi en andreplass. Det er kjempeartig at vi endelig har vunnet, sier Tovmo, noe Granøien istemmer.

Festivalen ble arrangert på Oppdal i helga. Røros kommune hadde deltakere fra Røros Folkedanslag og Brekken Spell- og Danselag. Oppdal Spell- og dansarlag, som er laget som fikk ansvaret for å arrangere festivalen, oppgir at de har lagt ned en enorm dugnadsinsats. Det ble arrangert konkurranser torsdag, fredag og lørdag, med en mesterkonsert på søndag.

Svein og Heidi gikk videre til finalen

Godt miljø

Granøien og Tovmo fra Røros Folkedanslag deltok i klassen pardans senior, og sikret seg fredag en finaleplass. Det var til sammen 31 par i klassen, og i finalen lørdag gjenstod det seks par som skulle konkurrere om pallplass. At de vant ble annonsert søndag.

- Vi fikk gode tilbakemeldinger på det vi viste. Vi kjører 12 mil hver veg for å komme oss på øving én gang i uka. Det er et godt miljø i folkedanslaget på Røros, sier danseparet, som gir laget en del av æra for at de tok førsteplassen.

De synes også at arrangementet har en fin konkurranseform som viser bredden innen gammeldans.

Også med

Stein Vidar Kommandantvold og Linda Loktu fra Brekken Spell- og Danselag og FolkOrg danset i samme klasse, men danset seg ut i heat to. Paret danset sammen i VM i Rørospols i 2015 der de gikk av med seieren mot 150 andre deltakere.

Stein og Linda vant VM i Rørospols i 2015

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags