Gå til sidens hovedinnhold

Dårlig trekk avslørte dårlig pipe

Artikkelen er over 4 år gammel

Delikatessen ville fyre i ovnen i sine nye lokaler i Reiselivets Hus. Men det var så dårlig trekk!

Dermed kontaktet de feieren med ønske om å få skorsteinen feiet. Feieren kom og tok skorsteinen i nærmere øyesyn og fant fort ut av problemet med dårlig trekk.

– Teglsteinspipa er rehabilitert ved nedsenking av stålrør i nyere tid. Rehabiliteringen er ikke korrekt utført. Avslutningen er gjort i overkant av innføring fra ildsted. Dette medfører en uheldig innsnevring som reduserer trekken vesentlig. I henhold til forskriftene skal røykløpet ha uendret tverrsnitt fra bunn til topp, skriver feieren i sin rapport til huseieren.

Feier Arnstein Kongshaug forteller til Arbeidets Rett at murpipa ikke medfører noen umiddelbar brannfare.

– Det er bare trekken som er dårlig, og det har vi funnet årsaken til. Vi har informert huseieren om det vi har funnet, og det er ikke sankk om noen form for fyringsforbud. Men det kan være greit å få ordnet pipa, om ikke annet for at leietageren får holde varmen ved å kunne fyre i ovnen, sier Kongshaug.

Inspeksjonen avslørte også at feiing er vanskelig fordi feieluka i loftetasjen som ble brukt tidligere er lukket av stålrøret.

– Det er heller ikke kompensert for dette ved montering av verken luke i røret eller takstige for tilgjengelighet fra taket, skriver feieren.

Kommentarer til denne saken