Folkehøyskoleplaner på årsmøtet: styrelederen vil ha fullt hus!

Dagfinn Moen, leder i Røros IL.

Dagfinn Moen, leder i Røros IL. Foto:

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Onsdag er det årsmøte i Røros idrettslag. Til årsmøtet ønsker leder i hovedlaget, Dagfinn Moen, at så mange som mulig kommer.

- Vi skal blant annet orientere om forprosjektet "Folkehøyskole", forteller Dagfinn Moen, og det ønsker han at flest mulig skal få høre.

Les saken: Her vil de ha en ny folkehøyskole

Hovedlaget har en drøy uke på seg før de må sende søknad om opprettelse av folkehøyskole.

- Detaljer om prosjektet per nå vil bli presentert i årsmøte. Skal vi lykkes med dette er vi avhengig av støtte fra hele Røros. Da håper vi folk som er interessert vil komme å høre, sier Moen.

Forprosjekt

Idrettslaget har søkt om penger fra næringsfondet i Rørosbanken, Røros kommunes næringsfond og interkommunalt næringsfond for midler til å etablere et forprosjekt.

– Det er veldig lite sannsynlig at idrettslaget skal eie og drive skolen, men vi er nysgjerrig på hvilke ressurser det vil føre til Røros-samfunnet som vi kan dra nytte av. Vi ser for oss at det vil bli et betydelig antall arbeidsplasser her som skaper ringvirkninger for Røros, sa Moen til Arbeidets Rett tidligere i vinter da planene om folkehøyskole ble kjent.

Moen mente at idrettslaget har et stort anlegg på Øra som det kan vurderes om en folkehøyskole kan få leie tilgang til, noe som vil kunne bidra til utvikling og finansiering av driften av anleggene.

Avventende

– Vi er veldig avventende til vår egen rolle. For oss er det viktig at muligheten utredes og at vi kan være en del av forprosjektet for å sikre våre egne interesser og utviklingsmuligheter på Øra, sa Moen.

Styrelederen tror et slikt prosjekt kan styrke driften og utviklingen av Røros idrettslag og påpeker at dette, under noen omstendigheter, ikke skal gå utover tilbudet som gis i dag.

– Tvert imot. Det kan være med å gi et tilskudd på kompetanse og økonomi, sier Moen og legger til at forprosjektet ikke skal finansieres av idrettslaget, men igjennom søkte midler, sa Moen.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags