Turist-Norge går godt - Røros går aller best

Flere turister: Reiselivssjef Frank Norvik i Destinasjon Røros ser positive resultater av mange års godt arbeid.

Flere turister: Reiselivssjef Frank Norvik i Destinasjon Røros ser positive resultater av mange års godt arbeid. Foto:

Hotellene i Røros har hatt en knallgod sommer og høst - og innsalget til neste år øker betraktelig.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

Reiselivssjef i Destinasjon Røros ken endelig glede seg over gladmeldinger etter en noe turbulent periode for Destinasjonsselskapet.

– Vi var på et seminar i høst der merkevaresjef Cathrine Pia Lund i Innovasjon Norge startet med å gratulere Røros som vinner i Norge. Reiselivs-Norge øker bra - og Rørosregionen øker mest i antall gjester fra både inn- og utland, forteller Norvik.

Han peker på at det er et godt og langsiktig markedsarbeid for å sette Rørosregionen på det nasjonale og internasjonale kartet som nå gir gevinster for medlemmene.

Han viser blant annet til hotellstatistikken for oktober fra Statistisk Sentralbyrå som viser at de sju hotellene på Røros samlet har hatt en vesentlig bedre oktober enn året før

– Antall gjestedøgn økte til over 9.400, det er nesten 25 prosent flere hotellovernattinger enn samme månbed i 2015, sier Norvik.

Han understreker imidlertie at det ennå er mye å gå på i en måned som oktober.

– Rombelegget var 48 prosent i år og økte med sju prosent. Til tross for økningen er det en del å gå på, sier han.

Flere hotellgjester

De store hotellene på Røros forteller om at det gode året fortsetter inn i det nye. Hotelldirektør Jonas Ericson ved Bergstadens hotel forteller at de hadde en svak start på inneværende år.

– Når vi i tillegg fikk en langvarig streik på senvåren, trodde vi på et dårlig år. I løpet av et halvår har imidlertid alt snudd, og vi forventer en økning i omsetningen på fem millioner kroner i år. I tillegg har vi en stor økning i forhåndsbookingen for 2017, sier han.

Direktør Mikael Forselius ved Røros Hotell melder om historisk rekord der de for første gang passerer 32.000 romdøgn og over 50.000 besøkende i år.

– Vi har også rekordbooking foran 2017 med 7.000 flere solgte romdøgn på forhånd sammenlignet med 2016, sier han.

Ved utgangen av oktober hadde hotellene på Røros oppimot 107.000 overnattinger så langt i år - det er 11 prosent flere enn på samme periode i fjor.

Frank Norvik forteller at det har vært jobbet meget godt fra medarbeiderne i Destinasjonen.

– Med snå ressurser han man fått mye synlighetut av lite penger. Bevisst strategi og daglig aktivitet på sosiale medier har gitt gode resultater, og et godt samarbeid med dyktige medlemmer har løftet Røros og regionen til en liten gigant i reiselivs-Norge, sier Norvik, som gleder seg over at 2017 ser ut til å bli et nytt rekordår for medlemmene i Destinasjon Røros.

Artikkeltags