Syr julen inn

RØROSMOTIV: Røroshuva på Anita Engan og Marie Engan Hernes har motiv av både kjerka og hyttklokka. Foto: Guril Bergersen

RØROSMOTIV: Røroshuva på Anita Engan og Marie Engan Hernes har motiv av både kjerka og hyttklokka. Foto: Guril Bergersen

Artikkelen er over 3 år gammel

For Anita Engan og Marie Engan Hernes blir det ikke julevask i år. Istedenfor å synge julen inn blir det nok mer å sy julen inn når søskenbarnparet skal produsere 1500 Røroshuver.

DEL

Anita Engan og Marie Engan Hernes har etablert firmaet SYnÅla, hvor de produserer luer og pannebånd. Etter jul vil de lanserer Røroshuva.

Søskenbarnparet har fått dilla på å sy luer. Sying startet som en hobby for to år siden. Etter hvert fant de ut at luer med ulike farger og mønster var etterspurt i markedet. I august etablerte de SYnÅla AS. Og etter jul lanserer de lue med eget Rørosdesign.

Rørosmartnan som mål

– Det blir ikke noe julevask i år. Vi får vårt egendesignede stoff levert i uke 50. Og da blir det fult kjør med å sy luer fram til Rørosmartnan, opplyser Anita Engan.

Hun bor i Ålen, mens Marie bor i Trondheim.

– Jeg har hytte i Ålen og reiser dit hver helg, forklarer Marie.

De har fått hjelp av næringshagen til å etablere firmaet som et AS og Form til Fjells har vært med på å designe mønsteret på lua.

Støtte er gitt av næringsfond, slik at damene kunne kjøpe seg nye symaskiner.

– På sikt skal vi også lage oss en nettbutikk, men vi søker også butikk på Røros som kan selge lua vår, opplyser Anita.

Det var et familiemedlem som mente det var på tide at Røros fikk sin egen lue.

For besøkende

– Vår visjon er at alle som besøker Røros kan ta med seg en bit hjem i form av en lue med Rørosmotiv på. Det er vi selv som har tatt bildene av Røroskjerka og Hyttklokka, opplyser Anita.

De skal av 300 meters stoff tilsendt i uke 50 lage 1500 Røroshuver.

Begge har fulle jobber utenom, men har valgt å gå ned 20 prosent for å kunne ha en hel dag i uka å produsere på.

I tillegg er de flittige til å bruke ledige stunder på kveld og helg. I varesortimentet nå har de rundt 100 ulike farger og mønster.

– Vi skal være med på julemarkedet her på Røros, men da vil vi ikke ha Røroshuva for salg ennå. Men alle de andre tar vi med oss.

Artikkeltags