Mali Finborud Nøren er nokså nyvalgt leder i filmklubben, og hun ivrer for å senke terskelen til filmklubben.

- Dette er for alle som er glade i film. Kom og se film sammen med andre! Etterpå velger en sjøl om en vil gå hjem, eller sitte litt med oss andre og prate litt. Dette er for folk flest, og filmen vi viser tirsdag er virkelig for folk i alle aldre, sier hun.

Også Filmklubben måtte flytte aktitivteten ut fra Storstuggu under Nato-øvelsen, og når de først inviterer til Sangerhuset for å vise fram en klassiker gjør de mer ut av det i samme slengen. De inviterer til både mat og italiensk miljø i Sangerhuset og viser klassikeren Cinema Paradiso.

Her skal det bli lykter i taket og litt servering ved bordene, peker Finborud Nøren, mens hun forteller om tirsdagens film:

- Oscarvinneren fra Italia er på lista over filmer som filminteresserte bare må se, og det er manges favorittfilm. Den handler om den lille sicilianske gutten som blir kinomaskinist. Full av varme, humor og kjærlighet tar den tak i deg... og slipper deg aldri. Nå lanseres den nyrestaurert i 4K på kino i forbindelse med 30 års jubileet, forteller hun.

Cinema Paradiso gikk sin seiersgang verden over i 1989, og ble i tillegg til Oscar for beste utenlandske film tildelt juryens spesialpris i Cannes og " Gledessprederen" under filmfestivalen i Haugesund.

- Vi ønsker både gamle og nye medlemmer i filmklubben velkommen. Billetter koster 90 kroner, mens en må løse engangsmedlemskap på 40 kroner for å se denne filmen, eller tegne sesongmedlemsskap på 120 kroner, opplyser hun.