Cirkus Arnardo til Røros som del av landsomfattende 70-års-feiring

SPEKTAKULÆRT: Turnéleder Are Arnardo med tøffe stuntsyklister.

SPEKTAKULÆRT: Turnéleder Are Arnardo med tøffe stuntsyklister. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Gledesspreder i flosshatt fyller sytti med spennende ingredienser i spektakulært sirkusshow.

DEL

InnsendtHele landet vil få besøk når Cirkus Arnardo i år feirer 70 år. Siden starten i 1949 har 9 millioner nordmenn vært samlet rundt manesjen i løpet av 12000 forestillinger.

Og allerede lørdag 3. august kan nye publikummere ta plass i cirkusteltet når den seks måneder lange jubileumsturnéen gjester Røros på Øra Stadion.

- Bestefar var en visjonær med ønske om å glede andre, sier turnéleder Are Arnardo om cirkusets grunnlegger Arne Arnardo.

- Og historien har vel vist at han lyktes ganske så bra med sin livsgjerning, sier Are Arnardo, som altså selv er barnebarn av den kjente cirkusgründeren, og også sønn av cirkusnestoren Arild Arnardo.

- Artister og crew har helt siden turnéstarten i mars kunnet glede seg over en overveldende respons fra begeistrede tilskuere, blant annet gjennom varme og engasjerte tilbakemeldinger på Facebook. Så er da også denne jubileumsforestillingen tenkt å være en hyllest til vårt trofaste publikum gjennom alle år, sier Are Arnardo.

Den nye forestillingen byr blant annet på Duo Urunovs raske klesskifte-nummer. Her forsvinner elegante antrekk i løse luften for så å bli erstattet av nye. Rett foran dine egne øyne.

- Dette er nok noe som nordmenn ikke har sett tidligere, sier turnéleder Are Arnardo om det utrolige innslaget.- Faktisk har jeg ikke opplevd maken selv, heller. Til og med klappsetene kommer til å applaudere nå, sier Arnardo.

Årets show byr også på spektakulær sykkelakrobatikk med BMX-flips og Trial-tricks der det tråkkes til med stor kraft i en hinderløype.

Det samme gjelder svenske David Hammarberg. Han er en av Sveriges få profesjonelle cirkusartister og lager "flyakrobatikk" i en kombinasjon av trapez og Bungee.

For Cirkus Arnardo er en arena der tilskuerne kommer tett på aktørene, kun et popcornkast unna. Og der innholdet skifter i stort tempo, mellom øyeblikk som får oss til å le, hviske, forbauses, eller til å sitte musestille med prikkende gåsehud.Og det er mye mer: En stor gruppe papegøyer entrer manesjen iført naturens skarpeste farger, mens cirkusklovnene Los Sitos besøker Norge for første gang med elleville spillopper.

De hestefrelste får møte vakre ponnier i unikt samspill med lamaer, mens Borzoi-hunder og pudler sørger for leken VOV-faktor.Se og lær når Steacy Giribaldi virkelig får stigen til å balansere, og hold pusten når Double Risk spenner armbrøsten og sikter seg inn.

Alt er med. Som temposjonglør fra Chile, musikalske klovner og sjarmerende hula-hoop fra Italia.

SMIL: Klovneduoen Los Sitos har morsomme overraskelser på lur i Cirkus Arnardo 2019.

SMIL: Klovneduoen Los Sitos har morsomme overraskelser på lur i Cirkus Arnardo 2019. Foto:

Dette og mer til i årets utgave av Cirkus Arnardo, som har langt flere dimensjoner enn det som lar seg gjenskape på en glatt skjerm. Selv med en fantasillion pixler for hånden.

I 2018 var det forresten 250 år siden det moderne cirkuset ble født, i England, i 1768. Dette vies nå stor oppmerksomhet i kulturminister Trine Skei Grandes hilsen og forord til årets programblad.

- For dette er levende underholdning tuftet på rike tradisjoner. Og naturligvis støpt i en moderne form som fenger. Så, joda, vi viser virkelig styrke i år, sier Are Arnardo, turnéleder i Cirkus Arnardo.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags