Stipender til unge rørosjenter

Karen Sofie Frostvoll ønsker seg egen fele og skal bruke stipendet til dette.

Karen Sofie Frostvoll ønsker seg egen fele og skal bruke stipendet til dette.

Artikkelen er over 1 år gammel

Karen Sofie Frostvoll og Ela Ødegård har søkt om støtte, og får kommende helg tildelt årets stipender på kr. 5 000 hver fra Bergljot og K.E.S. Lunds fond.

DEL

Bergljot og K.E.S. Lunds fond ble på initiativ av styret i Røros skolekorps forening, opprettet i forbindelse med Lunds 80-års dag den 2. februar 1979, «til fordel for Røros skolekorps og musikklivet i Røros kommune». Hensikten med fondet er å hedre den innsats familien Lund gjorde for musikkmiljøet i Rørosdistriktet. Midlene fra fondet skal brukes innenfor Røros kommune til oppmuntring og hjelp for unge musikere under 20 år som viser interesse for og har behov for undervisning, instrumentkjøp, stipend, deltakelse på kurs, musikkleir eller liknende. Man kan søke om maksimalt kr. 10 000.

Vil jobbe med musikaler

Ela er student ved vg1 musikklinja ved Nord-Østerdal videregående skole, men er bosatt på Røros. Ved musikklinja tar hun sang som hovedfag og piano, trommer og marimba som bi-instrumenter. Senere ønsker hun å utdanne seg og jobbe blant annet med musikaler. Hun søker støtte til å kunne kjøpe seg et el-piano. Ela har gått på kulturskolen på Røros og deltatt både på musikk, ballett og billedkunst.

-Ønsker meg en egen fele

Karen Sofie er 17 år og begynte på kulturskolen i tredje klasse. Hun begynte på fele og ble raskt sikker på at dette var noe for henne. Hun er fortsatt aktivt medlem i Glåmos Spelemannslag, og er også medlem i Røros Ungdoms Folkband. Hun søker derfor om støtte på for å kjøpe fele.

- Lenge har jeg drømt om å være eier av min egen fele, skrev hun i søknaden.

En av Røros mest betydningsfulle

Karl Eugen Sundt Lund (1899 - 1981) var en betydelig komponist, utøver, arrangør og dirigent. Lund var utøvende musiker på Røros og i omliggende distrikter gjennom 65 år. Fra 1933 og helt fram til 1977 sto han for opplæring på fiolin, piano og blåseinstrumenter; og i denne perioden foresto han så godt som all opplæring av barn/ungdom ved rekruttering til korps på Røros og delvis også i nabokommuner. Han dirigerte skolekorps og seniorkorps på Røros i hele sin dirigentperiode fra 1925 til 1978. I tillegg hadde han ansvar for korps på Tolga i en lang periode foruten at han hadde gjesteopptredener som korpsdirigent i Trøndelag og Hedmark. Som om ikke det var nok dirigerte han også kor på Røros, Glåmos og Tolga.

Stipendet blir utdelt på Røros Janitsjarorkester sin jubileumskonsert i Røros kirke lørdag 14. april.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags