Stengte veien med kampestein

STENGT: Mandag stengte Statskog vegen til Langegga, med en svært stor stein.

STENGT: Mandag stengte Statskog vegen til Langegga, med en svært stor stein.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Først i desember varslet grunneier Statskog om at veien til Langegga ble fysisk stengt dersom det ble brøyting til hyttene.

DEL

I løpet av jula fikk grunneieren beskjed om at veien var brøytet, og i et nytt brev først på januar varslet de hytteeierne om når og hvor veien ville bli sperret. Sist mandag la de på plass en kampestein for å stenge for brøyting av veien.

Geir Wagnild i Statskog forteller at de forholder seg til en 45 år gammel avtale med Røros idrettslag som sier at veien skal brukes som skiløype om vinteren.

– Derfor har vi varslet hytteeierne om at veien blir fysisk stengt inntil den blir kjørbar til våren igjen. Da kan de bruke veien til å kjøre fram til hyttene sine, forteller Wagnild.

Ikke rett til brøyting

Wagnild kan ikke se at hytteeierne kan dokumentere den retten de hevder å ha til å brøyte veien over Langegga.

– Det har aldri tidligere vært gjort, og vil heller ikke bli gjort nå. Det er to grunneiere som er involvert - Statskog og Røros Vekst - er enig i de vurderinger Statskog har gjort, sier Wagnild.

Geir Wagnild, Statskog

Geir Wagnild, Statskog Foto:

Han forteller at Statskog hele tiden har vært klar overfor både hytteeiere og idrettslag om sitt ståsted, og har varslet fysisk stenging dersom ikke brøyteforbudet ble respektert.

– Når det gjelder sommertrafikken langs Langegga har det aldri vært sagt at det er ulovlig å kjøre, og det blir det heller ingen forandring på, sier Wagnild.

Nå har hytteeierne på sin side valgt å anmelde grunneierne for veistengingen, noe Wagnild ikke tror de kommer så langt med.

– Jeg regner med at politiet vil henlegge saken. Så kan hytteeierne anlegge sivilt søksmål og få en avgjørelse i retten. Det kan i og for seg være like greit, så får vi avgjort saken en gang for alle, forteller Wagnild.

Tilbud om område

Han understreker igjen at Statskog ikke kan springe fra avtalen med idrettslaget.

– I så fall må noen løse inn avtalen, og det må i så fall bli hytteeierne i dette tilfellet, sier Wagnild.

Han legger til at Statskog har tilbudt idrettslaget et område ved vasstårnet i Vola til eventuelt alternativt område, dersom de hadde behov for å se seg om etter et annet område.

– De kan ikke regne med å få utvide og videreutvikle aktiviteten i Langegga videre - der er det fullt som det er. Det er idrettslaget innforstått med, og har gitt uttrykk for at de vil bruke området som i dag, forteller Wagnild.

Artikkeltags