Røros oppretter miljøpris

Miljøpris: Røros kommune oppretter en miljøpris som skal deles ut for første gang i år. Foto: Tor Enget

Miljøpris: Røros kommune oppretter en miljøpris som skal deles ut for første gang i år. Foto: Tor Enget

Artikkelen er over 1 år gammel

Rådmannen i Røros har invitert formannskapet til å dele ut kommunens miljøpris for første gang i år.

DEL

Formannskapet i Røros skal i dag ta stilling til statutter for kommunens miljøpris.

Prisen er ett av tiltakene i kommunens klima- og miljøplan for 2018-2030, en plan som har fått navnet «Fra kobber til klima».

– Røros kommune har gjennom sin klima- og miljøplan valgt å være en offensiv kommune innenfor dette fagfeltet. I ete slikt arbeid er det viktig å sette pris på personer og organisasjoner som gjør et særlig godt arbeid, skriver rådmannen i saksutredningen.

Og prisen har de satt til 15.000 kroner.

I statuttene pekes det på at prisen over tid skal speile miljøvernets mangfold. Der heter det også at prisen i hovedsak skal deles ut til kandidater som er bosatt eller har tilhold i kommunen, men at det kan gjøres unntak fra dette ved særlige tilfeller.

I statuttene heter det også at utdelingen helst skal foregå på verdens miljødag 5. juni, og helst i kombinasjon med et miljøarrangement. Prisen skal utdeles av ordføreren etter at formannskapet har bestemt hvem som skal få den.

– Vedtaket fra formannskapet skal være begrunnet, det kan ikke påklages og miljøprisen kan ikke deles på flere kandidater, heter det i statuttene.


Artikkeltags