Feirer 20-årsjubileum og lanserer miljøfond

LEDELSEN: Før og nå, fv. Tidligere daglig leder Morten Sandbakken, styreleder Reidar Åsgård, tidligere styreleder Inge Kroken, daglig leder Jan Otto Saur.

LEDELSEN: Før og nå, fv. Tidligere daglig leder Morten Sandbakken, styreleder Reidar Åsgård, tidligere styreleder Inge Kroken, daglig leder Jan Otto Saur.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

I 2016 er det 20 år side FIAS ble etablert, og det ble feiret med jubileumsmiddag på Røros med over 100 gjester. I forbindelse med jubileet lanserte FIAS et nyopprettet miljøfond, på over 100.000 kroner.

DEL

FIAS ble etablert 24.4.1996, og 20-års jubileet ble feiret med byvandring og jubileumsmiddag på Røros lørdag 19.november. Blant over 100 gjester, var også en av FIAS' grunnleggere, Inge Kroken.

Han var FIAS' første styreleder, og bidro til at 10 kommuner ble enige om å samarbeide for å innfri kravet om lovpålagt renovasjon, som ble innført fra 1999.

Kroken ville ikke ha æren alene, og sa at det ikke ville vært mulig uten innsatsen fra tidligere daglig leder Morten Sandbakken, som hadde tatt turen fra Herøy for å delta på feiringen, melder FIAS i en pressemelding.

På vegne av eierkommunene overrakte ordfører Ragnhild Åshaug en jubileumsgave til alle ansatte i FIAS, skulpturen "Søppelmannen", laget av den norske billedkunstneren Gisle Harr.

Den vil få en sentral plassering i servicebygget på Eid, når byggetrinn 2 står ferdig tidlig i 2017.

FIAS sin jubileumsgave til Fjellregionen, er et nyopprettet fond for gode miljøtiltak i Fjellregionen. Årlig skal det avsettes 10 prosent av overskuddet fra næringsrenovasjonen i FIAS Proff, og etter et godt resultat i 2015 utgjør fondet allerede over 100.000 kroner.

Både bedrifter, privatpersoner, lag og foreninger kan søke om penger fra fondet, til gode miljøtiltak innen forhold knyttet til forurensningsproblematikk, kompetanseheving/bevisstgjøring om miljø, utvikling av miljøvennlige løsninger.

FIAS håper dette kan bidra til økt miljøfokus i Fjellregionen, og at miljøfondet kan inspirere til å videreutvikle gode ideer til beste for miljøet, i tråd med FIAS' motto: Nyttig for folk og miljø.

Frist for å søke om midler er 30.april 2017.

På FIAS sin hjemmeside www.fias.no kan du lese alt du trenger å vite om hvordan du søker.

Artikkeltags