Bli med på fellesskapet

Felles: Dette bildet fra 2008 er fra fellesfyrverkeriet ved Åstjønna. Fellesskapet har i langt bortimot 10 år laget et attraktivt fyrverkeri - slik blir det i år også. Arkivfoto: Reidun Røe

Felles: Dette bildet fra 2008 er fra fellesfyrverkeriet ved Åstjønna. Fellesskapet har i langt bortimot 10 år laget et attraktivt fyrverkeri - slik blir det i år også. Arkivfoto: Reidun Røe

I bortimot 10 år har fyrverkeriet fra Åstjønna ved Storstuggu samlet folk til et nytt år. Slik blir det i år også.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

– Men det kommer ikke av seg sjøl, sier Ingrid B. Svendsen i Rørosbanken og Frank Norvik i Destinasjon Røros.

Fellesfyrverkeriets idé var at både privatpersoner og næringsliv kunne samles til felles nyttårsfeiring med et solid fyrverkeri avfyrt av noen som kan det og i omgivelser der verdensarven ikke ble satt i fare.

–Ideen var at folk og bedrifter kunne betale inn på en konto det de sjøl ville ha brukt på fyrverkeri, og at det kunne gå inn i et skikkelig fellesfyrverkeri det kunne gå gjetord om. Og det har det gjort - folk valfarter til Storstuggu fra både sentrum og bygdene rundt - og hotellene fylles av gjester som velger Røros til nyttårsfeiring på grunn av et solid fyrverkeri, forteller Svendsen.

Må bidra

Rørosbanken er sammen med kommunen store bidragsytere til fyrverkeriet - og det kommer inn penger fra både private og fra næringsliv.

– Men summen er den samme i dag som da det startet, rundt 100.000 kroner, og skal vi holde på det samme store og gode fyrverkeriet må det flere kroner inn på konto, forteller Svendsen.

Hun oppfordrer derfor alle til å føre over noen kroner til fyrverkerikontoen hos kommunen; 4280 05 23022 og bidra til at fyrverkeriet ved Storstuggu opprettholdes og blir endsa større og enda bedre.

Viktig for Røros

Konstituert direktør Frank Norvik i Destinasjon Røros forteller at fyrverkeriet er viktig.

– Ikke bare gir det muligheter for oss som bor her å få se et skikkelig nyttårsfyrverkeri - det bidrar også til at folk reiser til Røros for å oppleve nyttårsfeiringen her. Mange velger Røros framfor andre reiselivsdestinasjoner nettopp på grunn av fyrverkeriet, sier han.

Det er Røros Teknikk som er ansvarlig for fyrverkeriet - og brannvesenets folk er også glad for at fyrverkeriet er flyttet fra gater og streder i sentrum til et område der det er sikker avstand til vernet bebyggelse.

Så derfor - bidra gjerne med noen kroner til alles beste - møt opp og opplev - og ha et riktig godt nytt år!

Artikkeltags