Opptatt av at Nav «holder butikken åpen»

I FORMANNSKAPET: Guri Heggem (Sp) til  venstre, deretter Mona  W. Slettum (H), rådmann Bernt Tennstrand og ordfører Hans Vintervold (Ap).

I FORMANNSKAPET: Guri Heggem (Sp) til venstre, deretter Mona W. Slettum (H), rådmann Bernt Tennstrand og ordfører Hans Vintervold (Ap). Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sp-politiker Guri Heggem på Røros er opptatt av at omorganiseringen av Nav ikke må føre til stengte dører for brukerne. Hun sa at «butikken» må være åpen undervegs i prosessen.

DEL


Da formannskapet torsdag behandlet saken om Nav-organisering fikk hun med seg resten av politikerne på å be rådmannen komme med en plan og et budsjett for gjennomføring av sammenslåingen til et felles Nav-kontor for Røros, Os og Holtålen kommuner.

Heggem viste til landbrukskontoret som eksempel, og sa hun synes det er uheldig at kontorer holder stengt for å få unna saker som har hopet seg opp.

Nav-saken skal videre til kommunestyret. Formannskapet gikk for rådmannens innstilling med Heggems tillegg. Innstillingen gikk på at Røros kommune skulle slutte seg til vedtaket som ble gjort av kommunestyret i Os, hvor Os kommune går for å etablere et felles Nav-kontor. Røros får ansvaret som vertskommune fra 1.1.2019.

Rådmannen Bernt Tennstrand sa i møtet at hans bekymring går på de statlige arbeidsplassene i systemet. Der kan det nemlig ligge an til en del att-og-fram dersom Røros ikke får gjennomslag for sine tanker.

-1.januar har staten sagt at de legger ned kontoret på Os med statlige tilbud og legger dem til Tynset. Men fra 1.1.2019 skal de til Røros. Vi vil at de skal flyttes hit allerede nå, og det er lovt at dette skal ses på, sa Tennstrand.

Han la til at de ansatte på Os ønsker seg til Røros med én gang.

På spørsmål fra Anne Grethe Beck Andersen (Ap) som kommenterte at kontoret på Os har andre funksjoner enn kontoret på Røros, svarte rådmannen at det er litt krevende at kommune har lagt ulike ting til Nav-kontorene sine.

-Det settes ned ei prosjektgruppe som ser på hva vi skal ha med, sa han, og nevnte flyktning-diskusjonen som ett av temaene.

Ifølge Tennstrand skal også Holtålen ha saken på sitt bord i nærmeste framtid.

Røros ønsker Os velkommen til NAV-kontoret


Artikkeltags