Starter spleiselag for elsykler til sykehjemmene

Spleiselaget satser på å få kjøpt en elsykkel til hver av de to sykehjemmene på Røros.

Spleiselaget satser på å få kjøpt en elsykkel til hver av de to sykehjemmene på Røros. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Tilgang til elsykler kan gi et positivt løft i hverdagen til sykehjemsbeboerne.

DEL

Coop Røros SA og Aktiviteten Treningssenter har gått sammen for å starte et spleiselag for elsykler på gamlehjemmene på Røros. De ønsker å samle 150 000 kroner, slik at Øverhagaen sykehjem og Gjøsvika sykehjem kan få hver sin sykkel.

Tilgang til sykler vil utgjøre stor forskjell for beboerne. Det gir muligheter for turer og opplevelser i en ellers passiv hverdag.

- Bruken av elsykkel med plass til passasjerer innen eldreomsorgen har økt de siste årene, forteller virksomhetsleder for Røros sykehjem, Bente Tellebon i en pressemelding på kommunens hjemmeside.

- Syklene er designet slik at man kan frakte en eller to passasjerer i en vogn tilknyttet syklene. Erfaringer andre steder er at de som sitter på stråler både under og etter turen. I tillegg blir de gjerne roligere og mer tilfreds etter uteaktivitet.

Håper på frivillige sykkelentusiaster

Sykehjemmene vil ha behov for frivillig hjelp til å betjene syklene, og håper en liten gruppe frivillige eller pårørende kan være interessert. Frode Bukkvoll, folkehelsekoordinator i kommunen, tror ikke det blir noe problem å få med frivillige på sykkeltur.

- På Røros har vi alltid god oppslutning rundt frivillighetsarbeid, så jeg tror dette vil løse seg. Nøkkelen blir god opplæring og instruksjon, slik at den enkelte sjåfør føler seg trygg i rollen, sier Bukkvoll.

Bidrag på 10 000 kroner

De håper bedrifter og privatpersoner vil bidra til å nå målet på 150 000 kroner.

Det vil bli opprettet en «spleiseaksjon» på facebook der alle kan bidra. I tillegg kan folk overføre bidrag direkte til kontonummer: 4280.16.36351.

Coop Røros SA har allerede startet prosjektet, med et bidrag på 10 000 kroner.

Tore Hermo, daglig leder for Coop Røros SA oppfordrer med det samme Rørosbanken til å støtte med en sum.

- Så håper vi Rørosbanken sender stafettpinnen videre og utfordrer en ny bedrift. Slik håper vi at innsamlingsaksjonen ruller videre, og kanskje kan Gjøsvika og Øverhagaen Sykehjem glede seg over nye sykler neste vår, sier Hermo i pressemeldingen.


Artikkeltags