Mer kultur inn i eldreinstitusjoner

Kultur på «hjemmet»:  Kulturkonsulent Ane Linn Haagaas oppfordrer frivillig kulturliv til å bidra på eldreinstitusjoner også i 2019. Foto: Guri Jortveit

Kultur på «hjemmet»: Kulturkonsulent Ane Linn Haagaas oppfordrer frivillig kulturliv til å bidra på eldreinstitusjoner også i 2019. Foto: Guri Jortveit

Kulturkonsulent Ane Linn Haagaas håper 2019 blir et innholdsrikt kulturår på kommunens eldreinstitusjoner.

DEL

Før jul i 2017 gikk Røros kommune ut og oppfordret det frivillige kulturlivet om å bidra med sang, musikk, spill eller fortelling på sykehjem og omsorgsboliger.

– Det fikk vi stor respons på, og både pasienter, beboere, ansatte og frivillige fikk mange flotte opplevelser, skriver Haagaas på kommunens hjemmeside.

– Vi håper 2019 skal bli et like innholdsrikt år med musikk, sang og formidling på våre eldreinstitusjoner. Og vi håper at vi kan utvide innholdet med andre typer opplevelser og aktiviteter. Mange lag, foreninger og enkeltpersoner interesserer seg for, og brenner for noe som mer enn gjerne kan deles med beboere og pasienter på sykehjem og omsorgsboliger. Et godt eksempel er Røros Amcarklubb som arrangerte kjøretur med pasienter på Gjøsvika sykehjem i juni. Det var stor stas, skriver Haagaas, og nevner bingoen som Domuspensjonistene arrangerer på omsorgsboligene som et annet eksempel.

– Andre aktiviteter og opplevelser kan for eksempel være baking, gamle eller nye mattradisjoner, håndarbeid, trearbeid, mosjon, dans, gåturer - eller noe helt annet, skriver hun.

De som vil være med og spre kultur til institusjoner og omsorgsboliger kan melde seg på til kulturkontoret.

De som var med i kulturkalenderen i fjor var: Grete Haagenrud, Andreas Sandnes, The Geriatrix, Aina Sandnes, Jan Ødegård, Maj-Britt Fjerdingen, Hans Petter Kvikne m.fl, Ikvart, Unni Ryen, Roar Dille og Ragnar Løkken, Røros seniordans, Hans Olav Sunsby, Sextus, Domuspensjonistene, MacHaggis, Ane Linn Haagaas og Erik Roll, Morten Kuraas, Kirsti Sæter, Jo Ryen og Vegar Dahl, Røros barnegospel og Røros janitsjarorkester.


Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags