På besøk for å høre om flyplass

INVITERT: Stortingsrepresentant og Justiskomitémedlem, Jenny Klinge, sier hun setter pris på engasjementet de lokale politikerne viser. Hun ble invitert til å ta turen innom Røros av ordførerkandidat for Senterpartiet, Rune Krogh. Foto: Martin Festøy

INVITERT: Stortingsrepresentant og Justiskomitémedlem, Jenny Klinge, sier hun setter pris på engasjementet de lokale politikerne viser. Hun ble invitert til å ta turen innom Røros av ordførerkandidat for Senterpartiet, Rune Krogh. Foto: Martin Festøy

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Røros lufthavn fikk mandag besøk av justiskomitémedlem Jenny Klinge og lokale representanter fra Senterpartiet for å diskutere flyplassens situasjon og framtid.

DEL

Senterpartiets ordførerkandidat i Røros kommune, Rune Krogh inviterte stortingsrepresentant for Senterpartiet og justis- og beredskapsrepresentant, Jenny Klinge, på besøk på Røros. Under besøket mandag var hun blant annet innom Røros lufthavn for å bli orientert om flyplassens utvikling, samt snakke om beredskap.

– Det er viktig at vi har aktive lokalpolitikere som engasjerer seg og informerer oss stortingsrepresentanter når det gjelder sånne viktige saker, sier Klinge.

Lav beredskap

Klinge fikk høre at på tross av en økning i flytrafikken fra 8000 passasjerer i 2008 til 22 000 i fjor, er beredskapen blitt sterkt redusert på grunn av stenging av flyplass mellom 14:40 til 19:30. Beredskapen er per i dag basert på frivillighet fra de ansatte.

– Det er særs nyttig å få vite at det er slik, og det er tydelig at dette ikke er bra nok. Man kan ikke ha en beredskap som er basert på frivillighet, sier Klinge.

Hun påpeker at det lokalpolitiske engasjementet gjør sånne saker enklere å håndtere.

– Jeg og stortingsrepresentant Heidi Greni vil samarbeide om å skrive brev til samferdselsministeren og justis- og beredskapsministeren for å tvinge dem til å ta et standpunkt i denne saken, sier Klinge.

– Her til lands er god flypolitikk også god distriktspolitikk, sier Klinge.

Inviterte

Ordførerkandidat Krogh sier han stiller seg positiv etter møtet. Han har oppfattet at det er bred enighet i Senterpartiet om at det bør være beredskap på Røros lufthavn, og at dagstengingen bør revurderes. Krogh er overbevist om at det er regionalt press som skal til for å sette i gang en endring, og er fornøyd med å bidra til å løfte disse problemstillingene til et høyere nivå.

– Jeg har sett hva som har skjedd med flyplassen, og jeg er bekymret for dens utvikling. Det virker sånn at vi i Senterpartiet er enig i at vi trenger beredskap på flyplassen her i Røros, og at dagstengingen av flyplassen må vurderes på nytt, sier Krogh som påpeker at situasjonen ikke kan fortsette i den grad det er nå.

Store avstander

I fjellregionen er det snakk om store avstander, og nærmeste fyllestasjon med beredskap er på Værnes. Med beredskap på Røros lufthavn kan aksjonstiden til flygende hjelpemannskap forlenges betraktelig.

Artikkeltags