Spleiselag for felles fyrverkeri nyttårsaften

Skjermdump fra fyrverkeriet nyttårsaften 2015.

Skjermdump fra fyrverkeriet nyttårsaften 2015. Foto:

Også i år ønsker vi i Røros kommune å gå sammen med lokalt næringsliv og privatpersoner om et felles nyttårsfyrverkeri.

DEL

Målet er at vi sammen skaper en opplevelse som alle kan ta del i. Dette har blitt en tradisjon som mange ser fram til på nyttårsaften. Fyrverkeriet sendes opp fra Aastjønna ved Storstuggu.

Det er takket være spleiselaget mellom rørosinger, hyttefolk, lokalt næringsliv og Røros kommune at vi har fått til dette solide fyrverkeriet. Uten dette spleiselaget er det ikke mulig å opprettholde denne viktige tradisjonen.

- Vi håper derfor at så mange som mulig bidrar også i år – gi de pengene du normalt ville brukt på raketter, til fellesfyrverkeriet, sier Frode Skogås i Røros kommune.

Tar i bruk lokalverdi.no for å samle inn penger

Nytt i år er at de tar i bruk lokalverdi.no. Der kan privatpersoner enkelt gi sitt bidrag til fyrverkeriet. Fra tirsdag 10. desember kan alle gå inn på lokalverdi.no/roros og bli med på spleiselaget. Alle som bidrar kan være med i trekningen av hyggelige premier. Trygstad Bakeri og konditori, Kaffestuggu, Rørosmeieriet og Røros kino har donert premiene til årets spleiselag.

Viktig støtte fra lokalt næringsliv

- Støtten vi får fra lokalt næringsliv er helt avgjørende for å få til et så stort fyrverkeri. RørosBanken, Røros Hotell og Bergstaden Vel har allerede sagt ja til å støtte årets fyrverkeri, og vi håper flere aktører vil bidra. Fyrverkeriet er populært både for tilreisende og innbyggere, sier Skogås.

Felles fokus på brannsikkerhet

- Vi ønsker å bidra til en trygg og sikker nyttårsfeiring. Bakgrunnen for at vi startet med felles fyrverkeri, er fyrverkeriforbudet i Røros sentrum, sier Skogås.

Felles fyrverkeri utenfor sentrum sikrer den verneverdige bebyggelsen i Bergstaden vår. Fyrverkeri kan også gi alvorlige personskader. Både mennesker og hus er trygge når fagfolk står for oppskytinga. Som tidligere år er det RørosTeknikk som står for selve oppskytinga.

Ønsker et eget fond for felles fyrverkeri

- Vi har et langsiktig ønske om å opprette et eget fond for fyrverkeriet på Røros. Blir det penger til overs etter årets spleiselag vil overskuddet gå inn et slikt fond, sier Skogås.


Artikkeltags