Den savnede funnet i god behold

I fjor sommer var Norske Redningshunder på kurs på Røros. Nå er de og et Sea King-helikopter med i søket av en savnet mann i slutten av 70-årene i Femundsmarka. Bildet er fra en tidligere anledning.

I fjor sommer var Norske Redningshunder på kurs på Røros. Nå er de og et Sea King-helikopter med i søket av en savnet mann i slutten av 70-årene i Femundsmarka. Bildet er fra en tidligere anledning. Foto:

Søndag ettermiddag kunne Røros lensmannskontor komme med gladnyheten; den savnede mannen i Femundsmarka er funnet.

DEL

Like over klokken 18:00 skriver lensmannskontoret på Facebook at den savnede mannen i slutten av 70-årene er funnet i god behold øst for Langmyrbrua. En ekvipasje fra Norske redningshunder fant den savnede mannen.

Tidligere på dagen ble det satt i gang en stor leteaksjon etter at mannen ble meldt savnet i helga.

– Han var på tur med en kamerat og de gikk i går fra Røvollen til Ljøsnåvollen. På ettermiddagen hadde de skilt lag ved Muggsjølia/Nedre Muggsjøen da den nå savnede mannen var noe sliten og ville gå litt roligere. Kameraten gikk i forveien, forklarte operasjonsleder Vegard Helgesen Riseth i Trøndelag politidistrikt til Arbeidets Rett tidligere på dagen.

Turgåeren var godt skodd og hadde med seg både kjeks, vann, sovepose, varme klær og regntøy, kunne politiet opplyse.

Ved 12-tiden søndag søkte Sea King-helikopter i området uten resultat. Senere ble det fløyet inn bakkemannskap til området for å lete etter mannen. Politihunder fra Trondheim, lokalt politi, Røde Kors og Norske Redningshunder var noen av dem som bidro i søket.

Artikkeltags