Håper på 400 deltakere i årets Sommerløp i Nord-Østerdal

LØPSLEDERE FOR SOMMERLØPENE: Fra venstre: Jon Ola Kroken, Petter Gullikstad og Halstein Kvangraven.

LØPSLEDERE FOR SOMMERLØPENE: Fra venstre: Jon Ola Kroken, Petter Gullikstad og Halstein Kvangraven. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Arrangørene håper på nærmere 400 deltakere på hvert av de tre arrangementene som inngår i Sommerløpene i Nord-Østerdal første helga i juli.

De tradisjonelle o-løpene samler deltakere fra et stort omland, og arrangørklubbene Røros IL, Os IL og IL Nansen byr som vanlig på utfordrende løyper i til dels krevende terreng.

Nytt sprintkart

Sommerløpene innledes i år med sprint, enkeltstart på Røros fredag 5. juli:

- Vi tar i år i bruk et helt nytt sprintkart for Røros sentrum. Starten er lagt til Øra, og løypene går i området Hagan, Øra og Tollef Bredalsvei. Det er varierte løypelengder, den lengste på opp til 3 kilometer, forteller løpsleder Petter Gullikstad i Røros IL.

I skog og fjell

Lørdag 6. juli er det klart for mellomdistanse, enkeltstart i Nørdalen i Os.

- Samlingsplassen blir på Røstvollen i Nørdalen, og løypene går i variert Nord-Østerdalsterreng, forteller løpsleder Jon Ola Kroken i Os IL.

Sommerløpene avsluttes søndag 7. juli med langdistanse, fellesstart i Skarvdalen i Dalsbygda.

- Samlingsplass blir på Trøavollen. Her går de ulike distansene i en blanding av busk, kratt og fjellterreng med 15 km som lengste løype, forteller løpsleder Hallstein Kvangraven i IL Nansen.

Hittil er det påmeldt drøyt 150 løpere på hver av dagene. Arrangørene har som mål å samle nærmere 400 deltakere på hvert arrangement.

- I august arrangeres Hovedløp og O-landsleir på Tynset. Vi håper dette kan gi oss noen flere deltakere på Sommerløpene, sier Gullikstad som i disse dager promoterer arrangementet i alle himmelretninger.




Artikkeltags