– Jeg drømte om å bli fysiker, og det funka sånn nogenlunde...

Ronny Kjelsberg har i mange år vært en ledende skikkelse i Rødt, men på helgas årsmøte varslet han avgang som fylkesleder. Da blir det kanskje mer tid til å lese tegneserier og se på Monthy Pyton-sketsjer?

Ronny Kjelsberg har i mange år vært en ledende skikkelse i Rødt, men på helgas årsmøte varslet han avgang som fylkesleder. Da blir det kanskje mer tid til å lese tegneserier og se på Monthy Pyton-sketsjer?

Forrige uke var Ronny Kjelsberg (41) på gamle hjemtrakter for å stifte nytt lokallag i Rødt. Rørosingen er travel fra morgen til kveld og sjonglerer døgnets timer mellom familie, fritid, jobb og politiske verv. Den avtroppende fylkeslederen i Rødt verner om privatlivet, men innrømmer glatt at tegneserier er noe han gjerne kunne brukt store summer penger på...

DEL

Hva var barndommens drømmeyrke?
-Hvem husker så langt tilbake da? Jeg husker i hvert fall at jeg tenkte jeg skulle bli fysiker på ungdomskolen. Det funka nå sånn nogenlunde.

Hva er det viktigste i livet ditt akkurat nå?
-Kinkige spørsmål dette. I praksis kanskje å få til en god balanse mellom arbeid, verv og fritid. Det bør ikke bli for mye eller lite av noen av delene. Man skal jo helst holde ut en del år.

Hva liker du å gjøre når du har fri?
-Mye forskjellig, men helst lese tegneserier.

Hva er din favorittmat og hva drikker du til?
-Jeg er ikke så nøye i matveien, og spiser det meste, men den perfekte lørdagsmiddagen er vel risengrynsgrøt med spekemat til, og et glass med kald samvirkemelk.

Når blir du sint?
-Når folk ikke spiller med åpne kort.

Hva får deg til å le?
-Gamle Monty Python-sketsjer, f.eks. den med pingvinen oppå TV-apparatet.

Hvilken bok leste du sist?
-Jeg leser kontinuerlig 4-5 bøker samtidig. Ulempen med det er jo at det tar 4-5 ganger så lang tid å bli ferdig med en. En av de siste jeg leste var vel Ingrid Grønli Åms «Hjelp, vi er i EU» om fransk venstresides forhold til EU og den forrige franske presidentvalgkampen.

Hva liker du å se på tv?
-En eller annen dårlig amerikansk TV-serie i halvsøvne etter en lang dag?

Hva er ditt favoritt-turmål i Fjellregionen?
- Bekkosvola, kanskje? Det er jo ingen grunn til å gjøre ting vanskeligere enn man må.

Hvem vil du ha med deg hvis du strandet på en øde øy – og hvorfor?
- Si det... Det lureste hadde nok vært å ha med seg en praktisk anlagt ingeniør. Da kunne man jo ha fått bygd en del ting som gjorde tilværelsen på øya litt mer behagelig. Det funka bra i Jules Vernes «Den hemmelighetsfulle øya» i hvert fall.

Dersom du vant 5 millioner kroner. Hvordan ville du bruke pengene?
- Da ville jeg betalt ned lån, og gitt bort… Nei, hvem er det jeg prøver å narre. Jeg ville jo kjøpt tegneserier for alt sammen – og bygd på huset litt så jeg fikk plass til dem.

Hva er typisk for Fjellregionen?
- Stødige og pålitelige folk er det første jeg kommer på, og man skal jo lytte til selvskryt.

Hva slags forhold har du til Facebook?
- Noen ganger blir jeg bekymret for hvem som har tilgang til alle dataene jeg har lagt ut der over mange år, men så husker jeg at alle dataene mine er sosialistpropaganda, og da er det jo ikke så farlig.

Hva er ditt livsmotto?
- Har ikke noe, men jeg kan jo lage et: Bruk mindre tid på visjoner, planer og strategier (og livsmottoer?) og mer tid på å faktisk gjøre ting.

Hva vet du i dag som du skulle ønske du visste da du var 15 år?
- Det er ganske mye man går og er bekymret for når man er 15 som man senere oppdager at faktisk ikke er så farlig. Særlig slike bekymringer om hva andre måtte mene om en. For å si det med språket til kidsa: chill.

Hvilket ord er du lei av?
- Robust.

Når var siste gang du lo så du gråt?
- Da Rødt fikk 6,2 % og Venstre ramlet helt ut av Stortinget på Norstats måling 27. februar. Eller er det litt for stygt å svare?

Hvis himmelen finnes, hva ville du likt at Gud sa i det du ankom?
- Endelig! Trodde aldri vi skulle se deg her, jeg.

Navn: Ronny Kjelsberg
Alder: 41
Yrke: Universitetslektor i fysikk
Bosted: Trondheim
Sivilstatus: Samboer og et barn
Aktuell som: Rødt-politiker i forbindelse med at Rødt starter lokallag på Røros

Artikkeltags