Engasjerende årsmøte i Røros IL

Styreleder Dagfinn Moen i engasjert positur som møteleder og debattant.

Styreleder Dagfinn Moen i engasjert positur som møteleder og debattant. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

At det er stor takhøyde i Røros IL bekreftes da hovedlaget avviklet sitt årsmøte i kinosalen i Storstuggu på Røros.

DEL

Laget har en gjeld på 2.8 millioner kroner. - Og den er håndterbar, men vi må ut og tjene mer penger. Derfor engasjerer jeg meg i dette, sier gjenvalgt leder Dagfinn Moen til Arbeidets Rett.

Laget står foran noen utfordringer, men hovedlaget står fjellstøtt og har kontroll i sysakene. Det fremkom under årsmøtet at Røros IL skal konsentrere seg om å drive idrettslaget. Bakgrunnen for dette var at leder Dagfinn Moen og nestleder Kjell Bakke hadde engasjert seg rundt etableringsplanene om folkehøgskole, tilknyttet Idrettsheimen Hotell på Øra.

- Jeg tar dette til etterretning. Mitt engasjement er ren dugnad og tanken min med å få etablert ei slik folkehøgskole som ble presentert er at dette vil Røros IL tjene på i framtida, sier Moen

At kontrollkomiteen ved Stein Are Kvikne og Helge Sundberg kom med påtegninger til mangelfull oppfølging av hovedstyret i noen saker er i henhold til NIF sine retningslinjer.

- Ja, det er helt på sin plass og jeg lover at vi skal rydde opp i dette også, sier Moen.

Som årsmøtesak som fenget mest engasjement var fotballgruppa sitt innsendte forslag om å kreve treningsavgift for barn under 10 år. Likeså at det hadde gått vel fort i svingene da det ble bygget tribune og investert i lysanlegg på den flotte kunstgressbanen på Øra.

- Jeg er fornøyd med at treningsavgiftforslaget falt. Men det betyr at vi må finne andre måter å finansiere den på, sier Moen.

For å spille fotballkamper på Øra når høstmørket faller på er det et krav fra fotballforbundet at det er lys.

- Nå har vi både lys og ei flott tribune og dette er realisert ved stor dugnadsinnsats. Så får vi vente og håpe på at vi blir tildelt tippemidler. Men at det gikk vel fort i svingene og dette ikke ble forankret i laget, ja det tar jeg på mine skuldre, sier Moen som under årsmøtet stilte sin plass til disposisjon.

Årsmøtet valgte tross disse påpekingene og enstemmig støtte sin leder enstemmig. En annen sak er at leieprisene i Verket har økt med nye 25 prosent.

- Vi har utfordringer og Røros IL må tjene mer penger, helt klart, avslutter Moen.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags