Fra mandag betales parkeringen med automatisk skiltgjenkjenning

Røros lufthavn

Røros lufthavn

Artikkelen er over 2 år gammel

Står du lenger enn ti minutter betaler du parkering ved Røros lufthavn.

DEL

Avinor Røros lufthavn endrer fra 11. desember 2017 kl. 05:00 parkeringsordningen til automatisk skiltgjenkjenning, på samme måte som man kjenner fra offentlige veier med bompengebetaling.

Europark skal drifte parkeringsordningen.

- Med det nye systemet unngår en parkeringsbøter. Vi ønsker at våre kunder registrerer seg som bruker hos Europark på mobilparkering.com, for å være godt forberedt på endringen, sier lufthavnsjef Gudbrand Rognes.

Som parkerende trenger en ikke løse billett for å parkere. Parkeringen er digital og billettløs. Den starter automatisk når man kommer, og stoppes automatisk når man drar. Slik belastes man for nøyaktig parkeringstid i henhold til den gjeldende taksten på stedet.

- En får ikke parkeringsbot for manglende betaling, så lenge en følger vanlige parkeringsregler som å overholde regler for reservert parkering. Fri gjennomkjøringstid er 10 minutter, og all parkering opp til 10 minutter er gratis, sier Rognes.

Avinor Røros lufthavn har videre meddelt følgende i en pressemelding

Hvordan betale?

Med mobilen:

• Mobilen kan fungere som parkeringsautomat, registrer deg på mobilparkering.com. Parkeringen betales med mobilen fra rett før utkjøring til og med 48 timer etter utkjøring. Skiltnummer tastes inn, og en betaler med kort. En trenger ikke noen brukerprofil.

• Ønsker man den mest sømløse og enkle parkeringen kan man registrere en brukerprofil og aktivere "automatisk trekk". Da vil betalingen foregå automatisk. Det er enkelt å skru av og på automatisk trekk for ulike biler og ulike kort man har registrert. Betaling på automat

• En kan fortsatt betale på den nye parkeringsautomaten som settes opp ved terminalen. Dette gjøres ved å taste inn skiltnummer og betale med kort eller kontanter rett før du kjører ut fra parkeringsområdet.

• Hvis man har glemt å betale med mobil eller på automat, og ingen betaling er registrert etter 48 timer sendes en faktura til bileieren. Fakturagebyr fra Europark tilkommer.

Artikkeltags