Økende interesse for Røros Golfklubb

Hans Petter Hagen er fast ansatt ved Røros Golfbane.  Der har årets sommeraktivitet vært stor.

Hans Petter Hagen er fast ansatt ved Røros Golfbane. Der har årets sommeraktivitet vært stor. Foto:

Viktor Hovland-effekten har inntatt Røros Golfklubb.

DEL

Det er en stund siden golf-feberen la seg i Norge, men Røros Golfklubb har merket lite av det. De siste årene har klubben hatt en stabil medlemsmasse, som også ser ut til å øke. Også antall gjestespillere har økt. Hittil i år har over 200 gjestegolfere besøkt banen.

Tross en værmessig dårligere start på sommeren i år satser klubben på å få like mange gjestespillere i år som i fjor, da 550 stykker besøkte banen. De siste fire sesongene har klubben hatt en merkbar økning i antall gjestespillere.

- Det er en merkbart mer aktivitet på banen i år. Om det ikke er daglig at det er to rekker med biler oppå parkeringsplassen så er det ikke langt unna, sier Hans Petter Hagen, ansatt ved Røros Golfbane.

Gode rykter

Banen anses som en vanskelig golfbane å spille på. Den beskrives som kupert og smal. I andre golfmiljøer er det flust av gode rykter om banen.

Sesongens første turnering holdes rundt 17. mai hvert år, og etter det er golfbanen åpen frem til snøen gjør det umulig å spille lengre. Klubbens lengste sesong var i 2017. Da lot snøen vente på seg, og siste dag for sesongen ble 11. november.

- Eneste forskjell på å spille om sommeren og senhøsten er at ballen går kortere når det er kaldt, sier Hagen.

Banen er åpen for spillere hver dag, og på tirsdager arrangeres golfturneringer. Til vanlig dukker rundt 20 spillere opp på tirsdagsturneringene, men i sommer har oppslutningen vært betydelig større. 16. juli ble det satt ny deltakerrekord, med 39 spillere påmeldt på turneringa.

Tarjei Flor Olsen er nybegynner på golfbanen. Det har det blitt flere av den siste tiden.

Tarjei Flor Olsen er nybegynner på golfbanen. Det har det blitt flere av den siste tiden.

Yngste spiller er 12 år

Røros Golfklubb har holdt to kurs i juli. Her har aldersspennet vært stort, med yngste spiller på tolv år, og eldste i 70-årene. Kursene er gode rekrutteringsarenaer for klubben.

- Noen av kursdeltagerne blir skikkelig hekta og møter opp på banen nesten daglig etter det, sier Hagen.

Nybegynnere med eksperter

Under en runde golf er det mulig for spillerne å spille mot hverandre uansett nivå. Golferne spiller med handicap, som vil si et visst antall ekstra slag en spiller kan bruke sammenlignet med en proffspiller. En nybegynner starter med 54 handicap, og så gjelder det å jobbe seg ned til under ti handicap.

- Om Tiger Woods spiller banen vår på par, dvs 74 slag,kan en nybegynner bruke 54 slag ekstra og likevel spille jevnt på poeng, forklarer Hagen.

Dette gjør det mulig for klubbmedlemmene å spille mot hvem som helst, uten at ferdighetsnivået står i veien.

Får med seg nye

Flere faktorer spiller inn for hvorfor antall besøkende øker hos golfklubben. Blant klubbens medlemsmasse har de sett flere nye ansikter, og de merker at når noen nye melder seg på så følger gjerne venner og kjente av vedkommende.

- Det er enklere for kamerater å begynne om de kjenner noen som spiller allerede, sier Hagen.

Suksessen til de to norske proffspillerne Viktor Hovland og Kristoffer Ventura tror de også er med å åpne folks øyne opp for sporten. Mediefokuset som følger med de to spillerne gjør at det blir lettere for folk å følge med på sporten.

Fotballgolf

For et par år siden startet klubben også å tilby fotballgolf. Hybridsporten fungerer på sammen måte som vanlig golf, men i stedet for å slå en liten golfball ned i et hull skal man sparke en fotball ned i et større hull.

Om enn ikke som tradisjonell golf, så har fotballgolfen også tilført noen nye gjesten på banen.

Fotballgolf følger samme løype som hullene til resten av golfbanen, uten at det forstyrrer golfspillerne.

- Det går greit så lenge alle tar hensyn, kommenterer Hagen.

Hans Petter Hagen viser nybegynner Tarjei Flor Olsen hvordan han skal slå.

Hans Petter Hagen viser nybegynner Tarjei Flor Olsen hvordan han skal slå.


Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags