Idrettslaget vil ha flest mulig til topps og inviterer til "syrefest"

SKISTUGGU OPP: Det er klart for historiens første Skistuggu Opp på søndag. Daglig leder i Røros IL, Anne Luksengård Mjelva, håper så mange som mulig tar turen.

SKISTUGGU OPP: Det er klart for historiens første Skistuggu Opp på søndag. Daglig leder i Røros IL, Anne Luksengård Mjelva, håper så mange som mulig tar turen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Motbakkeløpet Skistuggu Opp arrangeres for første gang søndag.

DEL

Røros idrettslags daglige leder, Anne Luksengård Mjelva, tok selv løpeturen opp tirsdag morgen og møtte herlig sol og skarp høstluft etter en tur gjennom tåka fra Femundsveien.

- Søndag er det klart for det første motbakkeløpet med navn Skistuggu Opp. Løpet er to kilometer og har en stigingsprosent på 8 og dette er et løp for absolutt alle, forteller Anne.

Løpet starter i Femundsveien ved avkjøringen til Skistuggu. Her blir det konkurranseklasser for herrer, damer og ungdom, du deltar uten tid, eller med tid.

Alle er velkommen

- Alle er velkommen, enten du sitter i bæremeisen til mor eller far, sitter i vogn, springer fort, eller går, sier John Bjørgård.

Han mener det er viktig at idrettslaget tar en rolle som arrangør, etter at mange løp og ritt har blitt borte de senere årene.

- For de aller minste vil vi også ha et lite løp oppe på selve Skistuggu, sier Bjørgård.

- Idrettslaget må kunne stille som arrangør uten at det skal være nødvendig med høy profitt. Det skal være gratis og det skal være et lavterskel-tilbud, sier Bjørgård.

Kjent område for mange

Han mener mange har et forhold til veien opp til Skistuggu, og håper så mange som mulig tar turen søndag. Søndag er også dagen for årets TV-aksjon.

- I den forbindelse håper vi mange kan kombinere både Skistuggu Opp og bidra med en skjerv til årets TV-aksjon siden dette er et gratisarrangement. Vi sørger for at folk kan bidra til TV-aksjonen på Skistuggu, sier Anne.

Og med målgangen ved Skistuggu, er naturlig nok også Skistuggu oppe med alt hva de kan by på.

- Med fint høstvær mener jeg dette kan være et arrangement som skal kunne trekke til seg mange. Vi vet jo som nevnt at mange bruker denne veien og området ved Skistuggu til trim, rekreasjon og trening, sier Bjørgård.

TV-AKSJON: Søndag er også dagens for årets TV-aksjon. Røros IL og Anne Luksengård Mjelva sørger for at folket kan bidra om de tar turen til Skistuggu.

TV-AKSJON: Søndag er også dagens for årets TV-aksjon. Røros IL og Anne Luksengård Mjelva sørger for at folket kan bidra om de tar turen til Skistuggu. Foto:
Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags