Dette skjer på Storstuggu i vår

Hekla Stålstrengas konsert er en av nærmere 20 arrangementer som blir arrangert i Storstuggu denne våren.

Hekla Stålstrengas konsert er en av nærmere 20 arrangementer som blir arrangert i Storstuggu denne våren. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Årets vårprogram i Storstuggu beskrives som variert og med høy kvalitet

DEL

I underkant av 20 arrangementer er klar til vårens program i Storstuggu. Kulturhusleder Atle Auran tror alle kan finne noe de kan like i programmet når det deles ut i neste uke. Her finnes alt fra russerevy til naturkveld, fra forestillinger med kulturskoleelever til Pink Floyd-hyllest med rockebandet The Wall. Spesielt mars er en måned å bemerke seg, med hele 17 forestillinger, eller i gjennomsnitt forestilling annenhver dag.

En rekke av arrangementene er kjente syn på vårprogrammet. Russen starter sesonen med årets russerevy "Stas på Sta'a". Videre arrangeres Vinterfestivalen i regi av Bergstadkoret, og Naturkveld i regi av Naturvernforbundet i Rørosregionen, med temaene regnskog og sørsamisk reindrift. Bergstaden Shakesperianensemble dukker igjen opp på scenen. Denne gangen viser de unge skuespillerne frem ni scener fra stykket "Intermezzo" av Giraudoux. Årets UKM lokalmønstring arrangeres over tre dager. Første dag er reservert for deltakerne, da møtes de i Ungdommens Hus for å bli kjent. Påfølgende dager blir det holdt utstilling og forestillinger i Storstuggu. Kort tid etter følger Vinterfestspillet, hvor fire av arrangementene holdes i kulturhuset, så viser 10. klasse ved Røros Skole forestillingen "Jorda rundt som farende fart", som en hyllest til Arnfinn Strømmevold. De to siste punktene på programmet så langt er Kulturskolens vårslipp og vårkonserten med Røros Storband og utvalgte kulturskoleelever.

Omtrent samtlige av de vante synene er arrangementer av lokale aktører. Rundt to tredjedeler av vårprogrammet består av lokalproduserte forestillinger og konserter. I tillegg til de allerede nevnte arrangerer Bergstadkoret både sangerkafé i januar, der 365 sangere fra 14 kor deltar, og en kabaret i april.

Av musikk kommer bandet The Wall med konserten "Tribute to Pink Floyd".
- Jeg tror The Wall vil fenge både ungdom og voksne som har vokst opp med bandet, sier Auran.
Hekla Stålstrenga skal ut på ny turné, og tar også turen innom Røros.

Riksteateret kommer med to forestillinger, "Prisen" og "Folk og røvere i Kardemomme by". Førstnevnte er ymtet til det voksne publikum, mens sistnevnte er en kjær familieforestilling som nesten er utsolgt allerede. Komiker Jonas Rønning spiller politimester Bastian, og etter forestillingen holder han standup for voksne.

Evy Kasseth Røsten er et kjent fjes på Røros etter flere år som hovedrolleinnehaver i Elden. Nå kommer hun tilbake med forestillingen "Farfarfortellinger", hvor hun følger farfarens fotspor fra Svalbard og gjennom Trondheim til han ender opp i Malm. Rasmus og verdens beste band kommer til Røros i påsken for tredje gang. Barnesangene er både underholdende og med en mer alvorlig undertone, noe som gjør låtene passende for både barn og voksne.

Siste punkt i programmet er komedien "Kjellen - Med prostata mot stjernene".
- Kjellen er kanskje ikke så kjent på Røros, men er godt kjent andre steder, sier Auran. Det er komiker Kjell Bigset som hr skapt den populære karakteren.


Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags